Meld je nu aan voor de gratis workshops van:

Cultuur@CruyffCourt

Tiel is ingeloot voor het mooie project Cultuur@CruyffCourts en ook Zinder Educatie doet mee. Vanaf vrijdag 4 juni kunnen kinderen van 8 t/m 15 jaar meedoen aan allerlei gratis culturele en sportieve workshops op het CruyffCourt in Tiel-West. Zeven weken lang zijn er activiteiten op maandag, vrijdag en zaterdag.

Bekijk het volledige programma hieronder.

Musical

Kun jij niet kiezen tussen dans, theater en zingen? Doe het gewoon allemaal! Deze vrijdag gaan we een speciaal nummer instuderen voor het slot event op zaterdag 17 juli. Janine en Eszra die je misschien kent van Idem Dito gaan samen met jullie iets moois maken! De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 4 juni & vrijdag 16 juli Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Graffiti

Je leert tijdens deze Graffiti Workshop in korte tijd om een prachtig doek te maken. Combineer kleuren en tekenstijlen op je eigen doek. Na afloop kunnen jullie de zelfgemaakte kunst meenemen naar huis. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link. Er zijn 25 plekjes beschikbaar voor deze workshop op zaterdag 5 juni om 14.00 uur.

Datum: zaterdag 5 juni Tijd: 14:00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Dancing in the streets

Dansen kan overal: op straat, in de regen, in je pyjama! In deze workshop gaan we lekker bewegen met Eszra en Maxime op het CruyffCourt. Voel je even helemaal blij en vrij! De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: maandag 7 juni & maandag 14 juni Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Beatboxen

Muziek maken met je mond; er hoeft geen instrument aan te pas te komen. Met je tong en je lippen vorm je als beatboxer een volledige band. Van popsong tot housebeat, van kinderliedje tot hiphop. In de workshop Beatbox oefenen we gezamenlijk diverse (drum-)geluiden waarmee we beats maken. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: maandag 7 juni & maandag 14 juni Tijd: 15:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Streetbeats

Hoe maak je muziek als er geen instrumenten in de buurt zijn? Dan drum je op afvaltonnen en olievaten! Samen zorgen we voor een heerlijk ritme en stoere muziek op het CruyffCourt. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 11 juni & vrijdag 18 juni Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Ukelele spelen

In deze workshop leren we de basis van ukelele spelen. Maar wat is een ukelele eigenlijk? Een ukelele is eigenlijk een soort kleine gitaar. Binnen een uur spelen we met elkaar een liedje, ook als je nog nooit eerder een instrument hebt vastgehouden. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 11 juni & vrijdag 18 juni Tijd: 15:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Mixed Martial Arts

De Mixed Martial Arts workshop van sportschool Bushido wil je niet missen. Tijdens deze workshop wordt er aandacht besteed aan techniek, conditie, snelheid, lenigheid, kracht, explosiviteit en mentaliteit. De workshop is laagdrempelig en voor iedereen toegankelijk, ongeacht je conditie of niveau. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: zaterdag 12 juni Tijd: 14:00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Kickboksen

Sportschool Bushido geeft een vette workshop Kickboksen! Kickboksen is op dit moment een van de meest populaire sporten dus zorg dat je er bij bent en leer de basis van het kickboksen. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: zaterdag 12 juni Tijd: 15:00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

DJ Workshop

Wil jij ook graag DJ worden? DJ DNS (o.a winnaar RedBull Thre3style) neemt je mee in de wereld van de DJ in een 2 uur durende workshop. Na een korte introductie en uitleg van apparatuur leer je snel hoe je een basis DJ mix kan maken en waar je allemaal op moet letten. Daarnaast worden er ook technische dingen gedemonstreerd en uitgeprobeerd en kun je jezelf muzikaal testen. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: zaterdag 19 juni Tijd: 14:00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Hiphop Dance

Als er iets is wat Mahmut Artan van sportschool MA Lifestyle kan, dan is wel het dansen. In deze workshop gaan we lekker dansen op hiphopmuziek. Denk aan stoere moves en veel energie op super vette muziek. Iedereen kan dansen, dus schrijf je snel in voor deze workshop! De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: maandag 21 juni & maandag 28 juni Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Fotografie

In deze workshop gaan we niet "gewoon" fotograferen, maar gaan we oldschool aan de slag met een wegwerpcamera. Je ziet dus niet gelijk het resultaat. Tijdens de workshop krijg je van ons een wegwerpcamera en ga je aan de slag met een paar leuke opdrachten. Na de workshop lever je de camera in en is het afwachten wat er van de foto's terecht is gekomen. Super spannend! Kom je ook foto's maken? De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: maandag 21 juni & maandag 28 juni Tijd: 15:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Insecten schilderen

In deze workshop gaan we insecten schilderen. Met veel kleuren, grote vellen papier en allerlei kwasten gaat docent Miranda jullie leren om de mooiste insecten op papier te krijgen. Ga je voor een grote kever? Een mooie vlinder? Of toch liever voor een kleurrijk lieveheersbeestje? De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 25 juni & vrijdag 2 juli Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Djembé

Samen met docenten Jan en Ruud ga je swingende ritmes maken op Afrikaanse trommels. Tijd om de buurt een beetje wakker te schudden, met de mooie ritmes die je gaat maken. Voor deze workshop hoef je geen noten te kunnen lezen. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 25 juni & vrijdag 2 juli Tijd: 15:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

The Bloc Party

The Bloc Party is een gezellig hiphopfeestje! Docent Elias gaat jullie een aantal moves aanleren, maar gaat ook vooral laten zien met zijn crew hoe goed hij kan dansen. Je mag samen met je vienden je favoriete moves komen laten zien. Kortom een freestyle hiphopfeest voor iedereen!

Datum: zaterdag 26 juni Tijd: 14:00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis

Body Percussie

In de body percussie workshop gebruik je – tijdens het dansen – je eigen lichaam als slagwerkinstrument. Denk aan stampen, klappen, in je handen wrijven, je stem, (slaan) op je borstkast, knieën, wangen, vingerknippen, beatbox, neuriën en met je voet over de grond schuiven. Kom jij muziek maken met je eigen lichaam? De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: zaterdag 3 juli Tijd: 14:00 uur & 15.00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Afro Dance

Een dansstijl vol passie, vrolijke muziek en kleur. Bij de workshop Afro Dance gaan we dansen op ritmische muziek en grote bewegingen maken met het lichaam. Denk vooral aan het bewegen van je voeten, benen en armen. Van deze workshop krijg je super veel energie! De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: maandag 5 juli & maandag 12 juli Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Freestyle Football

Abdollah Combito van Panna Knock Out komt naar het CruyffCourt voor een Freestyle Voetbalworkshop. Abdollah is een ervaren straatvoetballer en gaat jou de basistechnieken leren van freestyle voetbal. Natuurlijk geeft hij ook een demonstratie. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: maandag 5 juli & maandag 12 juli Tijd: 15:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Maskers schilderen

In deze workshop ga je met docent Miranda je eigen Afrikaanse masker maken en schilderen op karton. Afrikaanse maskers zijn maskers die verschillende Afrikaanse stammen maakten en gebruikten tijdens een maskerdans. De maskers stelden vaak geesten of goden voor. De maskers zien er super cool uit! Kom jij ook je eigen masker maken? De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 9 juli & donderdag 15 juli Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

TikTok filmpjes maken

Maak jij ook veel TikTok filmpjes, maar wil je net even wat meer? Kom dan naar de workshop TikTok filmpjes maken. We geven tips over hoe je mooie filmpjes kunt maken en je krijgt leuke opdrachten. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 9 juli & donderdag 15 juli Tijd: 15:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Basketbal Beats

Basketball Beats Workshop is een muzikale sport workshop. Je maakt een beat door een basketbal te gebruiken als instrument en daar verzin je samen met je team een flitsende choreo bij. Dit vergt teamwork, timing en luistervaardigheid. Zodra de beat klinkt, leer je een aantal dansmoves om het ook voor het oog een spetterend geheel te maken. Dit vergt teamwork, timing en luistervaardigheid. Zodra de beat klinkt, leer je een aantal dansmoves om het ook voor het oog een spetterend geheel te maken. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link

Datum: zaterdag 10 juli Tijd: 14:00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Vlaggetjes maken

Wat hoort er bij een feest? Vlaggetjes! Samen met docent Miranda gaan we vlaggetjes maken van stof voor het CruyffCourt Slot Event! Komen jullie het CruyffCourt samen met ons versieren? De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 16 juli Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!

Hapjes maken

Vandaag gaan we speciaal voor het Slot Event, op zaterdag 17 juli, super lekkere hapjes maken. Wat we gaan maken is nog een verrassing, maar het ongetwijfeld lekker smaken! Is bakken je hobby? Of kook je weleens voor je familie? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Deze activiteit wordt georganiseerd door Mozaiek Welzijn. De workshop is gratis, maar schrijf je wel even in via de link.

Datum: vrijdag 16 juli Tijd: 14:30 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Slotevenement

Aan al het goede komt een einde! Zo ook aan 7 weken lang workshops op het CruyffCourt. Wat was het leuk en wat hebben we veel geleerd. Uiteraard sluiten we deze weken af met een feestje. Wat we precies gaan doen houden we nog even geheim, maar zorg dat je erbij bent!

Datum: zaterdag 17 juli Tijd: 14:00 uur Locatie: CruyffCourt @ Wadenoijenlaan, Tiel Toegang: gratis (vergeet je niet in te schrijven!)

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Cultuur@CruyffCourts is een samenwerking tussen Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor mensen met een uitkering, voor zzp’ers met te weinig opdrachten of als je geldzorgen hebt. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en de huur van een instrument. Kinderen die enthousiast zijn over de workshops op het CruyffCourt kunnen via een intermediair een aanvraag doen bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur en op deze manier structureel lessen volgen bij onder andere Zinder Educatie. De intermediairs zullen vaak ook aanwezig zijn op het CruyffCourt.