De favorieten van Bea & Patricia

We moeten ze al een tijdje missen: de broodjes van de maand. Daarom vroegen wij horecatijgers Bea en Patricia naar hun favoriete broodje dat jullie thuis kunnen maken! “Hoe kun je nu aan twee mensen, die gek zijn op eten, vragen wat het lekkerste broodje is?! Wij riepen in koor pompoensoep, maar dat is natuurlijk geen broodje. En daarbij hebben we dit recept al eens gedeeld in het speciale inspiratiemagazine. Daarom delen we nu twee recepten van broodjes die wij zelf ontzettend lekker vinden: een broodje Japanse gerookte zalm en een broodje carpaccio. Veel kookplezier en eet smakelijk!

Foto: Raphaël Drent

RECEPT

Broodje Japanse zalm

Ingrediënten

2 harde bollen 150 gram gerookte zalm 2 eieren wasabimayonaise 1 eetlepel geroosterde pijnboompitjes flinke hand rucola peper en zout

Bereiding

1. Kook de eieren (hardgekookt: 8 minuten, zachtgekookt: 4 minuten) 2. Laat de eieren schrikken en pel ze. 3. Snijd de harde bollen doormidden en besmeer de onderkant met een laagje wasabimayonaise. 4. Beleg vervolgens de broodjes met rucola en de gerookte zalm en bestrooi met peper en zout. 5. Smeer nog een beetje wasabimayonaise over de eieren en garneer met pijnboompitjes. 6. Verdeel tot slot nog een beetje extra rucola over de broodjes. Eet smakelijk!

RECEPT

Broodje carpaccio

Ingrediënten

1 afbakbroodje / hard broodje 1/2 eetlepel truffelmayonaise 4 plakken carpaccio snufje zeezout 1 eetlepel oude kaassnippers (Old Amsterdam) 1/2 eetlepel pijnboompitten een handvol rucola melange

Bereiding

1. Bak het broodje af volgens de aanwijzing op de verpakking en rooster de pijnboompitjes in een koekenpan. 2. Snijd het broodje doormidden als het afgebakken is. 3. Besmeer het broodje met de truffelmayonaise en zorg ervoor dat je een beetje overhoudt. 4. Leg de carpaccio op de onderste helft van het broodje en daar bovenop de rucola(melange). 5. Strooi er een klein beetje zeezout en wat peper overheen. 6. Smeer de overgebleven truffelmayonaise erbovenop en strooi er als laatst de kaassnippers en pijnboompitten overheen. 7. Leg de bovenkant van het broodje erop en we zijn klaar! Eet smakelijk.