OPEN DAG

za 5 sep

In september start het nieuwe cursusseizoen en dat luiden we in met een Open Dag!

Kom langs in onze lokalen en doe mee aan een dans-, theater-, beeldende-, muziek of mediaworkshop. Ontmoet docenten of kom kijken naar een demonstratie. Tijdens de Open Dag kun je met wel 20 instrumenten kennismaken. Ook zijn er allerlei andere feestelijke gratis activiteiten te doen op het plein buiten, zoals circus en meer. Tot dan!

Let op: voor de onderdelen met een gele knop kun je je het beste vooraf (gratis) aanmelden.

BLOKKENSCHEMA

image

MUZIEK

Instrumenten Carrousel (7-12 jr)

10.00 - 11.15 uur

Wil je muziekinstrumenten uitproberen? Doe dan mee aan de Instrumenten Carrousel! Zo weet je zeker dat je alle instrumenten te zien krijgt tijdens de Open Dag. Van 10.00 tot 11.15 uur worden kinderen van 7 tot 12 jaar in kleine groepjes (max. 4) rondgeleid door het gebouw. In elk lokaal is een korte demonstratie van een instrument te zien. Scrol verder voor het uitproberen van instrumenten!

Instrument uitproberen (alle leeftijden)

11.30 - 14.00 uur | muzieklokalen

Van 11.30 tot 14.00 uur zijn de docenten in hun lokaal aanwezig en kun je jouw favoriete instrument(en) uitproberen. Reserveer nu alvast een tijdslot door een e-mail te sturen naar: educatie@cultuurbedrijftiel.nl. Iedereen, ongeacht leeftijd kan zich hiervoor inschrijven. Geef je naam, leeftijd, e-mailadres, telefoonnummer en voorkeur voor instrument door, dan plaatsen wij jouw naam op de intekenlijst. Je kunt ook een voorkeurstijd opgeven. We zullen daar zo mogelijk rekening mee houden. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in!

Workshop: Kinderkoor (7-12 jr)

12.45 - 13.30 uur

Nieuw bij Zinder: een kinderkoor! Vind je het leuk om samen te zingen en ben je tussen de 7 en 12 jaar? Zing dan mee met het kinderkoor! Je kunt tijdens de Open Dag van 12.45 - 13.30 uur alvast een keertje meedoen. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je alvast aan via e-mail: educatie@cultuurbedrijftiel.nl of klik op de button hieronder.

Workshop: Percussie (12+)

10.15 - 11.00 uur

Vanaf komend seizoen kunnen jongeren vanaf 12 jaar en volwassenen meedoen met een cursus Percussie! Lekker samen swingen op opzwepende ritmes. We beginnen met een korte cursus van 5 lessen en tijdens de Open Dag kun je alvast kennismaken. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel via een e-mail naar educatie@cultuurbedrijftiel.nl of via de button hieronder.

De workshop is ideaal voor ouders die hun kinderen naar de carrousel brengen. Tijdens het wachten kun je zelf ook lekker muziek maken! De cursus is ook heel leuk om als ouder samen je kind (vanaf 12 jaar) te doen.

THEATER

Mee-doe-les: Theater (8+)

10.00 - 10.30 uur

Doe gezellig mee met deze workshop Theater. Hier kun je ontdekken of je het leuk vindt om samen met anderen te acteren en of een theatercursus bij Zinder iets voor jou is!

Meld je van te voren even bij de Theater-kraam in de Centrale Hal.

Sneltreinproductie (9-12 jr)

10.45 - 12.00 uur

In de cursus SnelTreinProductie maken we in sneltreinvaart een toneelproductie, die we gaan spelen voor een publiek. Op zaterdag 5 september is de eerste repetitie en je bent van harte welkom om te komen kijken!

Meld je van te voren even bij de Theater-kraam in de Centrale Hal.

Mee-doe-les: KleuterKunstMenu | Theater (4-6 jr)

12.15 - 13.00 uur

Tijdens het KleuterKunstMenu wordt je kleuter uitgedaagd om te experimenteren en lekker creatief en actief bezig te zijn. De kleuters proeven in drie lessen van de kunstdisciplines theater, muziek, dans en gaan aan de slag in het beeldend atelier. Vandaag starten we meteen met de eerste les en je mag hier gratis aan meedoen!

Meld je van te voren even bij de Theater-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: Circus Koekepan (6+)

12.00 - 14.00 uur

Schuilt er in jou ook een circusartiest? Kom dan onder leiding van Jan Koekepan kennismaken met het circus en heel veel verschillende circustechnieken: je leert kegels balanceren, jongleren met sjaaltjes, lopen op een koord en nog veel meer!

Meld je van te voren even bij de Theater-kraam in de Centrale Hal.

Gratis voorstelling: Joes Boonen (2-6 jr)

10.30-11.00 uur

Joes Boonen, bekend van o.a. Dirk Scheele, leest voor uit verschillende bekende prentenboeken zoals Het Muizenhuis waar aankomend seizoen een voorstelling van is te zien. Ze wisselt dit af met liedjes en dansjes uit haar eigen voorstellingen Ik zou wel een kindje lusten, Dikkie Dik en de taart en Deze ridder zegt nee. Een half uur lekker luisteren en meedoen met je peuter en/of kleuter. Je kunt deze voorstelling gratis bezoeken op het John van Burenplein!

BEELDENDE KUNST / MULTIMEDIA

Keramiek en Atelier 3D voor volwassenen

10.00-11.30 uur & 13.00-14.00 uur (geen aanmelding nodig)

Hier geeft docente Joan Tesser je meer informatie over de cursussen Keramiek en Atelier 3D. Je krijgt zelf ook de gelegenheid om mee te doen.

Tekenen & Schilderen en Atelier 2D

Docente Ninja Heevel geeft workshops Tekenen en Schilderen voor verschillende leeftijdsgroepen. Doe lekker mee, de workshops zijn voor kinderen en hun ouders.

10.00-10.30 uur Peuters en kleuters 10.45-11.15 uur Volwassenen 11.30-12.00 uur kinderen vanaf 6 jaar 12.15-12.45 uur kinderen vanaf 6 jaar

Fotografie voor volwassenen

10.15-11.15 uur

Kom eens een kijkje nemen bij de cursus Fotografie. Docente Sylvy van Bochove leert je in deze workshop kijken en fotograferen.

Workshop Schilderen met klei (6+)

11.30-12.00 uur & 12.30-13.00 uur

Bij schilderen denk je vast aan verf en penselen, maar wist je dat je ook met klei kunt schilderen? Doe mee met deze workshop en probeer het zelf!

Media Mash-up (6+)

Tijdens deze inloopworkshop vertelt docent Christian Godschalk je alles over de cursus Media Mash-up voor kinderen vanaf 6 jaar. In de cursus ga je aan de slag met vloggen, 3D ontwerpen, virtual reality, animatietechnieken en nog veel meer. In de workshops kun je alvast wat uitproberen.

12.00-12.30 uur kinderen vanaf 6 jaar 12.45-13.15 uur kinderen vanaf 6 jaar 13.30-14.00 uur kinderen vanaf 6 jaar

DANS & MUSICAL

Peuterdans

9.15 - 10.00 uur.

Kom samen met je (klein)kind lekker dansen in Zinder! Voor kinderen van 2-3 jaar organiseren we Peuterdans, een les waarin docente Eszra je leert bewegen via allerlei spel- en dansvormen. Je kunt deze les gratis uitproberen tijdens de Open Dag van 9.15 - 10.00 uur.

Kleuterdans

10.00 – 10.45 uur.

Kleuterdans is voor kinderen van 4-6 jaar. Dansplezier staat voorop in deze cursus. Elke les gaan we samen op reis: naar de Noordpool, het circus of op jacht. Ballet, streetdance en moderne dans; alles komt voorbij op bijpassende muziek!

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Musical | mee-doe-les & openbare repetitie (8+)

10.45-11.15 uur & 11.15-11.45 uur

Zingen, dansen en spelen: bij musical doe je dat allemaal tegelijkertijd. Je zingt bestaande liedjes, danst erbij en bedenkt zelf scènes. Je leert veel over uitstraling, samen op een toneel staan en oefent met kleine optredens!

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: AfroJazz & Modern (12+)

12.15 - 12.45 uur

Dansen is een heerlijke manier om even los te komen van de stress van school! Bovendien train je je fit en in vorm op goede muziek in de dansstudio’s van Zinder. Bij AfroJazz beweeg en dans je met je hele lichaam flink door de ruimte.

In moderne dans wordt gebruikgemaakt van zwaartekracht (van en naar de grond gaan), groot verplaatsen, lange lijnen, kracht, lenigheid en een goede houding. De techniek gebruik je om nog fijner, gemakkelijker en leuker de choreografie te dansen!

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: Modern & Contemporary (12+)

13.30 - 14.00 uur

Moderne dans begint rustig met houding, adem en stretches op de grond. Daarna volgen balans en voetoefeningen. Met zwaaien kom je in beweging en dan dans je door de ruimte. Je komt er helemaal warm en opgeladen vandaan.

Contemporary is een fysieke les waarin je uitgedaagd wordt om groot te bewegen met floorwork, draaien en sprongen. We werken aan plaatsing van het lichaam, krachtopbouw, flexibiliteit, dynamiek en uithoudingsvermogen. Hoe zet je af? Hoe ga je van en naar de grond?

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: Danstraining (15+)

10.45 - 11.45 uur

Even een uurtje lekker trainen na je drukke dag of juist energiek het weekend beginnen? Tijdens de DansTraining werk je aan je conditie, houding, krachtopbouw en lenigheid. Met elementen uit ModernJazz ga je lekker dansen en tegelijkertijd werken aan coördinatie en flow.

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: KinderDans | Klassiek & DansMix (6-8 jr)

10.00 - 10.30 uur

Kunnen jouw kinderen ook niet stilzitten als zij muziek horen? Dan kun je terecht bij de workshop KinderDans. Hier krijgen zij een voorproefje van twee verschillende cursussen: Basisdans Klassiek en DansMix (streetdance, klassiek, modern en improvisatie) voor kinderen van 6 tot 8 jaar.

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: Klassiek (9-14 jr)

10.45 - 11.15 uur

Klassiek ballet is de basis voor iedere danser! Er is veel aandacht voor jouw houding, souplesse, muzikaliteit en presentatie. In de lessen leer je de techniek om onder andere goed te kunnen springen en draaien. Natuurlijk staan de lessen bol van dansplezier en dat kun je nu alvast uitproberen!

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: Afrokidz Jazz (9-12 jr)

11.30 - 12.00 uur

Bij AfroJazz beweeg en dans je met je hele lichaam flink door de ruimte. Isolaties, ritmes, stretches, jazz, swingen, salsa, grondwerk en combinaties. Even lekker los en lol met Bess!

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Modern Kidz (6-12 jr)

13.00 - 13.30 uur

Vanuit een thema, je eigen ideeën en fantasie, leer je bij moderne dans je hele lichaam te gebruiken. Je danst vrij, groot, hoog en laag door de studio. In de lessen leer je danspassen (draaien, zwaaien, sprongen) en echte choreografieën. Plezier, elkaar inspireren en leuke muziek staan voorop!

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Workshop: Spitzen (12+)

12.45 - 13.15 uur

Wil je naast de klassieke balletles op spitzen dansen? In de Spitzenles leer je de basistechnieken van de Spitzendans. Je bouwt kracht op in je voeten en enkels, je traint je balans en leert om op een soepele manier te bewegen, zodat het lijkt alsof je over het podium zweeft. In deze proefles kun je samen met de docent kijken of jouw voeten geschikt zijn voor deze les!

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.

Dans (50+)

13.30 - 14.00 uur

Ontspannen door inspannen. Bij DansMix kom je lekker in beweging: je traint je houding, adem, kracht en souplesse. Allerlei dansstijlen op fijne muziek komen voorbij. Grondoefeningen, beetje barre, midden en dansen! Twijfel je nog omdat je een blessure hebt? Geen probleem, de dansdocent adviseert je wat je wel en niet kunt doen.

Meld je van te voren even bij de Dans-kraam in de Centrale Hal.