Zaterdag 15 september 2018

Fruitcorso

Op zaterdag 15 september vindt het jaarlijkse Fruitcorso weer plaats in Tiel. Appels, peren, noten, zaden, paprika’s en druiven; allemaal maken ze deel uit van de corsostoet die het derde weekend van september door de straten van Tiel trekt. Fruit zoals je dat nog nooit eerder hebt gezien, zaden waarvan je het bestaan niet kende, verwerkt in praalwagens ontworpen en gebouwd door liefhebbers uit de Betuwe en het land van Maas en Waal. De corsostoet bestaat dit jaar uit twaalf grote wagens en zes jeugdwagens. Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen dus!

Informatie Punt


HIP

Het Historisch Informatie Punt is een digitale tafel met een schat aan foto’s, filmpjes en informatie over Tiel en omgeving. De bijbehorende vitrinekast is gevuld met materiaal uit het Flipje en Streekmuseum en het Regionaal Archief Rivierenland (RAR). Dit keer staat de vitrinekast in het teken van het zwembad!

TIP

Bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP) kun je informatie verkrijgen over activiteiten en bezienswaardigheden in Tiel. Denk aan fiets- en wandelroutes van de omgeving, overnachtingen, evenementen en Flipje-artikelen. Vraag bij de balie naar meer informatie.

Win een oma-fiets!


De Betuwe is een prachtige omgeving om te fietsen en er zijn vele fietsroutes. Daarom geeft Uit in Tiel een supermooie oma-fiets weg! Wat je daarvoor moet doen? Like Uit in Tiel op Facebook, Twitter en Instagram en laat in een reactie weten wat jij zo mooi vindt aan Tiel. Mocht je de fiets alvast willen bewonderen, dan kan dat bij ons in Zinder. De actie loopt tot en met 16 september 2018.

City Tiel App

In de City Tiel app vind je al het laatste nieuws, informatie over evenementen, winkelen en wandel- en fietsroutes van Tiel en omgeving.

Flipje winkel

Op zoek naar vrolijke, mooie en verrassende cadeautjes voor een verjaardag, een geboorte of een andere bijzondere gelegenheid? Van koektrommels tot speldjes en van potjes jam tot stripboeken, de leukste Flipje producten koop je in Zinder of in de Flipje webshop!

Appelpop 2018

Op vrijdag 7 en zaterdag 8 september is het weer tijd voor… Appelpop! Het gratis toegankelijke festival met de grootste artiesten. Dit jaar zie je onder meer Michelle David & The Gospel Sessions (later ook in Zinder Podium), Chef’Special, BLØF, Golden Earring, Miss Montreal en nog veel meer.