Expositie
Minno Baartmans

Feestelijke afsluiting expositie

Op zondag 9 september sluiten we de expositie van Minno Baartmans feestelijk af. Om 14.00 uur presenteert Henk Hage, beeldend kunstenaar, cellist en buitengewoon vragensteller deze finissage. Natuurlijk is Minno Baartmans zelf ook aanwezig. Tot die tijd kun je nog genieten van zijn werken in de Zinder Expo.

Vervlogen momenten -tussen droom en herinnering-

Met deze expositie laat Minno Baartmans zijn zoektocht naar het ongrijpbare zien. Deze tocht begon met de vraag:
“Als je iemand probeert te herinneren of als je droomt over een plaats of gebeurtenis, hoe ziet dat er dan uit in je hoofd? Zou je zoiets ongrijpbaars zichtbaar kunnen maken?”

"Alle werken zijn een poging om het ongrijpbare te vangen"

Deze zoektocht resulteerde in een groeiende reeks fotowerken en ‘ademende’ films die de herinneringen en dromen op een poëtische manier verbeelden en tot leven brengen. Of zoals Minno Baartmans zelf zegt: “Uiteindelijk zijn alle werken een poging om het ongrijpbare te vangen”.

Expositie Floris Kaayk

Je bent uitgenodigd voor de finissage van de expositie op zaterdag 13 oktober.

De Nederlandse filmmaker, ontwerper en digital storyteller Floris Kaayk maakt fictieve verhalen in de vorm van korte films, documentaires, websites en sociale media experimenten. Hij verbeeldt zijn verlangens en angsten rondom hedendaagse en toekomstige technologische verschijnselen en laat zijn fantasie hiermee op de loop.


Dat het werk van Kaayk gewaardeerd wordt, blijkt uit de Nederlandse inzending voor de Oscaruitreiking in 2011. Toen werd zijn film ‘The Origin of Creatures’ ingezonden in de categorie beste korte animatiefilm.


Met zijn projecten bereikt de kunstenaar een miljoenenpubliek en toont hij aan hoe je media kunt regisseren en de werkelijkheid kunt manipuleren.

Openingstijden

Maandag: 12.00 - 22.30 uur

Dinsdag t/m vrijdag: 10.00 - 22.30 uur

Zaterdag: 10.00 - 17.00 uur

Zondag: gesloten

Zinder Expo

Zinder Expo is een tentoonstellingsruimte voor hedendaagse beeldende kunst en biedt kunstenaars een podium om hun werk tentoon te stellen. De reeks exposities in Zinder wordt samengesteld door beeldend kunstenaar Cor Litjens.