Programma
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Ook in het nieuwe seizoen ben je in de Agnietenhof welkom voor een gezellige middag of avond uit. Op deze pagina krijg je een aantal tips met voorstellingen en films.


Via de social media icoontjes nodig je gemakkelijk je vrienden uit!

Vr. 28 september


Introdans

Moderne Meisjes

Dans

In Moderne meisjes komen drie eigenzinnige choreografes van verschillende generaties samen. Didy Veldman laat zich voor haar intieme, persoonlijke creatie The 3 Dancers inspireren door het gelijknamige schilderij van Picasso. Regina van Berkels grootschalige, theatrale choreografie Frozen Echo trekt als een Salvador Dalí-film aan je voorbij en de 77-jarige Lucinda Childs brengt de wereldpremière van Petricor.

Za. 29 september


Fleetwood Mac, the incredible story

Muziek

Eind jaren zestig veroverde Fleetwood Mac, onder aanvoering van Peter Green en Jeremy Spencer, de wereld met een mix van powerblues en psychedelica. Tijdens dit concert vertelt The Cosmic Carnival je met klassiekers als ‘Albatross’, ‘Dreams’ en ‘Go Your Own Way’ het verhaal van Fleetwood Mac.

Zo. 30 september


Leupold Trio

Con Chitarrone

Klassieke muziek

Met grote betrokkenheid en virtuositeit presenteert het Leupold Trio het concert Con Chitarrone met viool, chitarrone, luit en cello. De leden delen hun liefde en enthousiasme voor bekende componisten als Vivaldi, Biber en Corelli, maar hebben ook hart voor minder bekende grootmeesters, zoals Marini, Weiss en Castello.

Vr. 5 oktober


The

Bluebirds

Muziek

Zangeressen Elske DeWall, Krystl en Rachèl Louise brengen in intieme setting klassiekers en minder bekende liedjes van onder meer Dolly Parton, Linda Ronstadt, Emmylou Harris, Dixie Chicks en Shania Twain. Tevens schrijven The BlueBirds hun eigen songs in deze muziekstijl; driestemmig en persoonlijk, zoals het hoort in dit genre.

Zo. 7 oktober


Het Zandkasteel

Op de Piratenboot

Jeugd (3-7 jr)

Toto, Sassa en Koning Koos spelen hun lievelingsspelletje: piraatje. Op het toneel veranderen ze in stoere zeerovers en gaan ze met hun eigen boot op zoek naar een schat. Als ze die eenmaal vinden, glimmen Sassa en Toto van trots. De show zit vol leuke liedjes, zoals ‘De Neuzenkriebeldans’, en natuurlijk mag iedereen dansen en meezingen.

Wo. 10 oktober


Charly Luske presents

The Story of George Michael

Muziek

Zanger Charly Luske en zijn band brengen het verhaal van het onstuimige leven van de Britse popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent George Michael op de planken. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant, Michaels grootste fan, vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de hits en parels uit zijn Wham!- en solotijd.

Vr. 12 oktober


Fernando Lameirinhas Trio - CUBA IN

Muziek

Onlangs maakte singer-songwriter Fernando Lameirinhas een reis door Cuba. Het land en de muziek maakten een onuitwisbare indruk op hem. Tijdens zijn reis schreef hij een reeks liedjes en fado’s, beïnvloed door de Cubaanse son met zijn Spaanse en Afrikaanse ritmes. In CUBA IN nodigt de Portugese Nederlander je uit om door zijn ogen Cuba te ervaren.

Di. 16 oktober


Toneelgroep Maastricht

King Lear

Toneel

King Lear is een Shakespeare-klassieker die je een keer gezien moet hebben. De oude koning Lear wil zijn rijk verdelen onder zijn drie dochters. Om beurten vraagt hij hen hoeveel ze van hem houden. Maar uitgerekend zijn oogappel weigert de vleierij van de andere zussen te overtreffen. Met onder anderen Huub Stapel als King Lear en Wilfried de Jong als de nar.

Zo. 14 oktober


Docu Special

Film

De eerste documentaire special staat in het teken van muziek. Op het programma staan twee verschillende documentaires die je kunt combineren met een heerlijk ontbijt of een lekkere lunch.


Het volledige filmprogramma en de kaartverkoop start op vrijdag 7 september.