Leef je uit!

Energie kun je kwijt in de dans- en theatercursussen. Meer focus en concentratie krijg je juist van een muziekcursus. Wat past het beste bij jou of je kind?

Optreden met dans

De optreedgroepen ZinderDans I, II en III zijn alweer druk bezig met de repetities voor de kerstshow in december. Wil je nog meedoen? Je kunt nog instromen! Alle groepen leren een choreografie en werken daarbij aan techniek en presentatie.

De verschillende dansgroepen

ZinderDans I (8-12 jr) focust zich vooral op een mooie choreografie, maar de cursisten denken ook mee over de kostuums, make-up, decor en muziek. Bij ZinderDans II (2-14 jr) komen de stijlen moderne dans, floorwork en streetjazz voorbij. Daarnaast werken we aan techniek, zoals sprongen, vloerwerk en draaien én is er aandacht voor je presentatie. Jongeren van 15 tot 24 jaar kunnen bij ZinderDans III terecht. Hier draait het vooral om het samenwerken, choreografieën maken, optreden, uitproberen en kwaliteit. Door het seizoen heen zijn er meerdere voorstellingen waarin je kunt optreden.

"Zinder is voor mij een plek waar ik veel ruimte heb om creatief te zijn, te leren en te groeien." (Yllka, cursist ZinderDans III)

WijkOrkest voor kinderen

In het WijkOrkest spelen kinderen uit groep 6, 7 en 8 van de basisschool. Heb jij ook zin om mee te spelen in het orkest en wil je bij jou op school optreden? Doe dan mee met het orkest bij jou in de buurt! Het maakt niet uit of je al een instrument kunt bespelen: je leert het spelenderwijs. Kinderen zonder ervaring krijgen voorafgaand aan de orkestrepetities vier instructielessen op het instrument van jouw keus.

Start: 25 november | diverse tijden

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Muziek op schoot

Lekker bij je papa of mama op schoot muziek maken! We gaan klappen in de handen, trommelen op een tamboerijn en (als je kunt lopen) stampen in de maat. Een muzikale ochtend samen met je dreumes en een heleboel liedjes en ideeën voor thuis. Ook leuk voor opa’s, oma’s of de oppas!

Start: zaterdag 30 oktober Tijd: 9:45-10:30 uur

Wil je een instrument leren bespelen? Meld je dan aan voor een introcursus! Deze vind je bij het instrument van jouw keuze op de website.

Moderne dans

Voor jongeren van 12 tot 14 jaar organiseren we de cursus Moderne Dans. We maken gebruik van zwaartekracht en oefenen het groot verplaatsen, lange lijnen, kracht, lenigheid en een goede houding.

De cursus wordt gegeven door docent Vera van Weerden op dinsdag van 17.30 tot 18.30 uur.

Dans voor jong & oud

Allerlei dansstijlen voor kinderen

Ken jij iemand tussen de 6 en 9 jaar die niet kan stilzitten als hij/zij muziek hoort? Kom dan eens naar de cursus Dansmix! Elke les komen verschillende disciplines aan bod: van streetdance en klassiek ballet tot moderne dans en improvisatie.

Techniek en plezier bij Contemporary

Nieuw is de cursus Contemporary voor 12-plussers. Op zaterdag van 11.30 tot 12.30 uur geeft Eszra een fysieke les, waarin je wordt uitgedaagd groot te bewegen met vloerwerk, draaien en sprongen. Hoe zet je af? Hoe ga je van en naar de grond? Een technische les, maar ook vol improvisatie en plezier.

Ballet voor 18-plussers

Op maandagavond van 18.15 tot 19.30 uur kunnen volwassenen meedoen met de cursus Ballet door docent Eszra Schoonheim. In de lessen werken we aan je houding, evenwicht, kracht en souplesse. Een uitstekende basis voor iedere danser. Barre, midden en diagonaal; een echte klassieke les.

image

Luistercursus

Wat is het verschil tussen muziek van Bach en Mozart? Hoe zit een compositie in elkaar? Waarom klinkt muziek uit de 19e eeuw anders dan die uit de 17e eeuw? Als je antwoord wilt op deze vragen kun je naar de Luistercursus! We starten op maandag 25 oktober om 19.30 uur. In zes lessen vergroot je je kennis, verbreed je je horizon én verhoog je het luisterplezier.