Aan de slag in het atelier

Veel cursussen voor volwassenen!

Vanaf half oktober kun je weer deelnemen aan allerlei cursussen in het beeldend atelier. Weinig tijd? Dan zijn de eenmalige workshops of de korte cursussen (ongeveer vijf lessen) iets voor jou.

image

Halloween maskers en hoedjes maken (6-12 jr)

Op donderdag 28 oktober is er in Tiel een spannende Halloween spookspeurtocht door de stad. Bij Halloween horen natuurlijk enge maskers en gekke hoedjes. Daarom kun je op woensdag 27 oktober om 15.00 uur deelnemen aan de workshop Halloween maskers en hoedjes maken met onze docent Ninja Heevel. Ninja is dol op Halloween en heeft al van alles bedacht voor deze spannende workshop. De workshop is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via onderstaande link.

Eenmalige gratis workshop op woensdag 27 oktober Tijd: 15.00-16.30 uur

image

Keramiek: Vaas met ringen (18+)

Ontdek wat je allemaal met klei kunt maken tijdens deze cursus Keramiek | Vaas met ringen. Stap voor stap bouw je een vaas met rolletjes klei en zoek je al bouwende naar de juiste vorm. De lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Natuurlijk mag je aan het eind van de cursus je vaas mee naar huis nemen!

Start: dinsdag 2 november Tijd: 13.15-15.15 uur / 4 lessen

image

Vilt in huis (18+)

Er zijn verschillende workshops vilten bij Zinder Educatie. Op zaterdag 30 oktober kun je een heerlijk schapenvachtje voor op de bank maken. Hiermee verzacht je het interieur door de warme uitstraling en heb je minder last van de echo in een harde ruimte. Op zaterdag 6 november werken we aan een wandobject, een natuurlijke blikvanger aan de muur. Een warme sjaal maken we op zaterdag 20 november van wol en zijde. Eerst maak je de basis van de sjaal en daarna verf je deze in een door jou gekozen kleur.

image

Druktechnieken (18+)

Wil je je creatieve ei kwijt? Dan zit je goed bij de cursus Druktechnieken. Zo maakte een cursist vorig jaar een linosnede van Amy Winehouse (zie afbeelding). Elk lesblok licht docent Ninja Heevel een andere druktechniek uit, van linosnede, meerkleurendruk tot monoprint. Een geschikte cursus als je verschillende dingen wilt uitproberen en wilt experimenteren.

Start: maandag 8 november Tijd: 19:30-21:30 uur

image

Handletteren (18+)

Zie je wel eens van die hele mooie letters bij een café of restaurant of op een kaart? Maak je zelf misschien al een art- of bulletjournal of wil je dat graag leren; tekeningen en teksten combineren? Dan is de cursus Handletteren iets voor jou. We maken met verf, inkt, potlood en stiften oude Middeleeuwse letters of moderne letters en bijpassende versieringen.

Start: dinsdag 9 november Tijd: 10:30-12:30 uur

image

Portretfotografie (18+)

Portretfoto’s worden snel gemaakt, maar hoe maak je een goed portret? Gebruik je flits of juist niet? Hoe werkt close-up en wat maakt portretfoto’s van beroemde fotografen bijzonder? In drie lessen ga je hiermee aan de slag, ook thuis met opdrachten. Neem je eigen fotocamera mee.

Start: zaterdag 13 november Tijd: 10:30-13:00 uur

image

Teken- en schilderatelier | Zelfstandig werken (18+)

Wel in het atelier werken, maar minder begeleiding nodig? Kies dan voor de voordeligere cursus Teken- & Schilderatelier. De ene week krijg je een opdracht, de andere week werk je zelfstandig.

Omdat er minder begeleiding is, valt deze cursus wat goedkoper uit dan de andere. Docente Ninja Heevel is wel altijd aanwezig voor vragen.

Start: cursus is al gestart. Je kunt nog instromen! Tijd: donderdag 09:30-11:30 uur

Bekijk ook de muziek, dans- en theatercursussen

Benieuwd naar de evenementen van Zinder Podium?