Wij kletsen met...


Zangdocente
Janine Waardenburg

Zingen is iets moois, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar.

Janine Waardenburg geeft vanaf deze maand zangles in Zinder! Wij stelden haar een paar vragen:

Wat is je muzikale achtergrond?

Op mijn negende begon ik met pianoles bij de Plantage (nu Zinder Educatie) bij Marion Straten. Daarnaast keek ik de hele week uit naar de vrijdagmiddag waar we met een grote groep jonge muzikanten speelden in het jeugdorkest, daarna kregen we muziektheorie en als afsluiting koorklas, dit alles bij Frits Hendrich.


Op mijn 17e begon ik met zangles bij Froukje de Boer. Op het ArtEZ Conservatorium studeerde ik klassieke zang met bijvak piano en daarnaast heb ik 4 jaar koordirectie gestudeerd. Bij Zinder werk ik als docent klassieke zang en als zangcoach bij Idem Dito. Tevens zing ik als solist regelmatig opera en oratorium bij koren en orkesten en ben ik dirigent van 5 koren. 

Wat vind je het allerleukste aan lesgeven?

Het leukste aan lesgeven vind ik de ontwikkeling die iemand doormaakt. Zingen is iets moois, maar tegelijkertijd ook kwetsbaar. Je hoort aan de stem precies hoe iemand zich voelt. Het mooiste is dan dat iemand zich na het zingen voldaan en ontspannen voelt.

Waarom zou iedereen die van muziek houdt bij Zinder zangles moeten gaan volgen?

Zingen heeft een positief effect op het brein en het vermindert stress. Van zingen krijg je energie!

Van zingen krijg je energie!

Wij kletsen met...


cursiste Marij Kobussen

Vorige week werd cursiste Marij Kobussen in het zonnetje gezet bij de cursus keramiek. Al 20 jaar is Marij cursist, begonnen bij de Plantage en inmiddels bij Zinder Educatie.


Marij over docente Joan Tesser en de cursus keramiek: "Ik vind het erg leuk als je zegt: "het kan niet mislukken". Jouw altijd opbouwende opmerkingen maken dat ik me veilig voel om van alles te proberen. En dat vind ik ook zo fijn van de maandagavondgroep, we vullen elkaar aan en leren van elkaar" .


Van 1 oktober t/m 26 oktober 2019 is er in de hal van Zinder werk van Marij Kobussen geëxposeerd.

"Met veel plezier heb ik Marij 20 jaar mogen begeleiden bij haar ontdekkingstocht. Dankjewel Marij voor de inspirerende samenwerking! Ik verheug me op dit nieuwe seizoen." - Joan Tesser

Wil je ook een beeldende cursus volgen?

Atelier 3D (6-10 jr)

ma 16.00-17.00 uur

Alle kunst begint met een goed idee, maar wat dan? Want hoe maak je nou eigenlijk een mooi kunstwerk van jouw idee? Dat leer je in Atelier 3D. Als kunstenmaker ga je zelf aan de slag: boetseren, timmeren, beeldhouwen; noem maar op.

Atelier 2D (6-9 jr)

do 15.30-17.00 uur

Een atelier vol met materialen, technieken en ideeën. In 26 wekelijke lessen leer je mogelijkheden op het gebied van tekenen en schilderen kennen. Je werkt met verschillende materialen en technieken en je blijft jezelf verbazen. Je kunt je ook voor een half jaar opgeven.

Tekenen & schilderen: de verdieping

do 9.30-11.30 uur

Wil jij je verder ontwikkelen op het gebied van tekenen of schilderen? Leer bijvoorbeeld meer over materiaalgebruik en andere teken- en schildertechnieken of verdiep je verder in compositie, perspectief, ruimtelijkheid of structuur.

Open Atelier

do 19.30-21.30 uur

Lekker zelfstandig en vrij werken in een atelier vol mogelijkheden. Neem je eigen materiaal mee of koop een materiaalkaart en gebruik materiaal dat aanwezig is. Er is geen les, maar er is wel iemand van Zinder aanwezig.