KinderBoekenweekFestijn

Zaterdag 6 oktober

Op zaterdag 6 oktober is er van alles te beleven in Zinder. De Bibliotheek, Zinder en de Agnietenhof presenteren een gezamenlijk programma, geheel in het teken van vriendschap, het thema van de Kinderboekenweek 2018. 

13.45 uur

Spetterende opening in de Centrale Hal met dans op het kinderboekenweeklied o.l.v. dansdocente Inge de Peinder van Zinder Educatie.

14.00 uur

Voorstelling Ronja de roversdochter: vertelvoorstelling door Mia Verbeelen in de Zinder Zaal (8-12 jaar).

14.00 uur

Voorstelling De vrouw van de zee: kinderverteltheater door Len Copal op het podium van de Bieb (4 t/m 7 jaar).

15.00 - 16.00 en 16.00 - 17.00 uur

Workshop Striptekenen door de bekende Tielse striptekenaar Arie van Vliet.

15.00 - 16.00 en 16.00 - 17.00 uur

Workshop Vriendenboekje maken met Bonnie.

Extra activiteiten

In de bibliotheek zijn er ook nog voorleessessies, kun je op de foto met je BFF (Best Friend Forever) of in het Medialab een vriendschapsbandje maken. Deze activiteiten vinden doorlopend plaats en zijn gratis.


Ronja de Roversdochter

Avontuur en bravour gaan hand in hand met fantasie en liefde voor de natuur in het verhaal van Ronja, de Roversdochter. Ronja en Birk, twee roverskinderen uit rivaliserende bendes sluiten vriendschap met elkaar, zonder dat hun ouders het mogen weten. Wanneer de spanningen in het roversnest hoog oplopen trekken ze zich terug in het bos. Dicht bij de natuur ervaren ze een wereld vol betovering en gevaar. Hun vriendschap overwint alles, zelfs de ruzie tussen de twee roversbendes. Mia Verbeelen vertelt het verhaal samen met klankkunstenaar Henk Mesuere. In een samenspel van woord en magisch klankspel toveren ze Ronja’s wereld tevoorschijn.