Twee verschillende exposities in Zinder Expo

KV Werkplek - 1,5 m kunst

Feestelijke afsluiting: vrijdag 30 oktober om 15.30 uur Aanwezig zijn? Mail naar beeldend@cultuurbedrijftiel.nl

Zinder Tiel en Kunstenaarsvereniging Werkplek nodigen u van harte uit voor de finissage van de expositie 1,5 m kunst op vrijdag 30 oktober om 15.30 uur. Tijdens deze afsluiting zal Ard de Graaf in gesprek gaan met de kunstenaars. Aanwezig zijn? Stuur dan een mail naar beeldend@cultuurbedrijftiel.nl. De lockdown-periode was voor iedereen een tijd waarin de focus binnenshuis lag en dat was voor de kunstenaars natuurlijk de veilige omgeving van hun atelier. Deze periode van rust en onthaasting nodigde uit tot reflectie, maar ook tot onderzoek en experiment of productiviteit. In '1,5 m kunst' tonen twintig leden hun werk uit deze periode.

De kunstenaars van KV Werkplek die aan deze expositie deelnemen zijn:

Adé Peters, Anja van Schijndel, Annelies van Sterkenburg, Ans van den Hurk, Peter van Midden, Sylvia Janssen van Doorn, Claire Zoon, Eef de Graaf, Ard de Graaf, Francisca Bongaerts-Verdonk, Heleen Wilke, Maree Jongbloed, Lieke Smits, Paul Ruks, Rudy van Amersvoort, Thea Peters, Jeanette van Zanten, Joan Tesser, Jos de Bruin en Guusje Kaayk.

Lied ‘Mijn Straat’ van Mario van der Linden als inspiratie

Tielenaar Mario van der Linden werd in de na-oorlogse jaren geboren in het oosten van Noord-Brabant. In het lied ‘Mijn Straat’ bezingt hij herinneringen die hij koppelt aan straatbeelden. Verschillende kunstenaars hebben zich door het nummer laten inspireren en maakten prachtig werk. Op zaterdag 31 oktober om 11.00 uur is er een presentatie van het project in Zinder Tiel met onder meer een optreden van Mario van der Linden. Ook op zondag 1 november is het werk van de kunstenaars nog te zien in Zinder. Het betreft schilderijen en andere kunstvormen. Daarnaast zijn er ook video’s gemaakt over de totstandkoming van de kunstwerken.

De deelnemende kunstenaars van dit project zijn:

Karin van den Elzen Alphons Arts Bosena Grykien Onny de Bont Gerard Schilder Marie-José van der Linden Bert Megens