Muziek maken in Zinder

Bij Zinder kun je op allerlei manieren muziek maken. Alleen of met een groep. Zo kunnen kinderen terecht bij het Kinderkoor of het Wijkorkest. Voor jongeren is er onder meer een cursus DJ / Muziekproductie en 55-plussers kunnen meedoen met Rockin’Old School. Natuurlijk kun je ook een instrument leren bespelen! Als je muziekles volgt bij Zinder Educatie krijg je: - een gratis proefles; - een introcursus (vijf lessen voor volwassenen, tien lessen voor kinderen); - de gelegenheid om samen te spelen. Er zijn bands, ensembles en orkesten waar je met leeftijdgenoten muziek kunt maken. - een aantal samenspelweken: in plaats van gewone lessen op je instrument heb je les in een band (voor drums, toetsen, elektrisch gitaar, bas, zang en meer).

Cursussen uitgelicht

Kinderkoor (7-14 jr)

We zingen samen kinderliedjes, popmuziek, musicalnummers en wereldmuziek. Doe je mee?

Donderdag 17.00 - 17.45 uur

Wijkorkest (10+)

Heb jij zin om samen met andere kinderen muziek te maken en met een orkest bij jou op school op te treden? Dat kan in het WijkOrkest bij jou in de buurt!

Diverse tijden en locaties.

Probeer een instrument (6-8 jr)

Tijdens deze cursus leer je acht verschillende instrumenten kennen. Onder leiding van een ervaren docent leer je je eerste tonen spelen op een harp, piano, klarinet, dwarsfluit, gitaar, enz. Zo kom je er meteen achter wat je leuk vindt!

Woensdag 14.30 - 15.10 uur

Muziekproductie (11+ & volwassenen)

Maak een drumbeat, ontwikkel je eigen sounds of componeer een compleet eigen nummer. Je laptop is je muziekstudio en docent Adinde Ringel laat je de mogelijkheden zien en horen.

Diverse data en tijden.

Rockin'Old School (55+)

Alle 55-plussers kunnen meedoen met Rockin'Old School, van beginners tot gevorderden. Er worden bands samengesteld en je samen krijgen jullie acht lessen. Op vrijdagochtenden is er een coach aanwezig om deelnemers, verdeeld over één of twee bands, verder te helpen. Ook als je zelf al een band hebt kun je je aanmelden.

Vrijdag 10.00 - 12.00 uur

“Mijn zoon Bastian is echt heel eigenwijs, maar Jan Lucas heeft altijd leuke trucjes om hem toch weer net even nieuwsgierig te maken naar het leren van iets nieuws.” (Mariska Arts, moeder van gitaarleerling Bastian)