18+


Afro

15+


ZO Dans & Theater

12+


Hiphop

6-8 jr


Basis Dansmix

Diverse leeftijden


ZinderDans

Ik wil graag dansen

Voor iedereen die zin heeft om lekker te bewegen en te dansen zijn er verschillende danscursussen in Zinder. We lichten er hieronder een aantal uit. Kijk voor het complete dansaanbod op onze website.

Afro volwassenen

Deze cursus is terug van weggeweest! Up-beat en energiek: volop dansen en tegelijkertijd je conditie verbeteren. Tijdens de les gebruik je je hele lichaam op een swingende manier en een intensief maar voor jou haalbaar tempo.

Maandag 18.15 - 19.15 uur | start: 26 oktober 2020

ZO Dans & Theater

Jongeren (vanaf 15 jaar) en volwassenen met een verstandelijke beperking kunnen meedoen met ZO Dans & Theater! Chava Herschel maakt er samen met de deelnemers elk jaar weer een feest van. Met haar enorme ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking, maakt Chava in vijf lessen een leuk stuk. Het is weer super ZO in Zinder!

Donderdag 19.30 - 21.00 uur | start: 5 november 2020

"Ik hou van toneelspelen, bijvoorbeeld verdrietig en boos. En dansen vind ik ook heel leuk: ballet en hiphop. Of zelf je dans bedenken. Met Chava is dansen en toneel ZO!" (Hedi Koch, cursist ZO Dans & Theater)

Hiphop (12+)

Zit dansen in je bloed? In je lichaam? Dan is de Hiphop-cursus jouw place to be! Deze lessen zijn voor ervaren, maar ook nieuwe Hiphoppers. Elias en Fiona leren je presenteren, doorzetten en mooie optredens maken met je vrienden en vriendinnen. Wil je er dubbel voor gaan? Nieuw dit seizoen: als je twee lessen in de week doet, is de tweede les voor de halve prijs.

Les van Elias: dinsdag 19.00 - 20.00 uur | Je kunt meteen meedoen. Les van Fiona: vrijdag 17.00 - 18.00 uur | Je kunt meteen meedoen.

Basis Dansmix (6-8 jr)

Kan jouw kind niet stilzitten als hij/zij muziek hoort? Willen zij leren dansen zoals dansers op tv, in het theater of op YouTube? Kies dan voor DansMix! Bij DansMix komen aan de hand van een thema elke les verschillende dansdisciplines aan bod: streetdance, klassiek ballet, modern en improvisatie (vrije dans). In de lessen leer je hippe dansjes, met plezier samen dans maken en wordt er gewerkt aan een goede houding, je lenigheid en kracht.

Maandag 16.30 - 17.30 uur | Je kunt meteen meedoen. Dinsdag 16.00 - 17.00 uur | Je kunt meteen meedoen.

ZinderDans

Met ZinderDans werk je toe naar een groot optreden. Je maakt samen met de docent en je mededansers een mooie choreografie. Er wordt gewerkt aan techniek, zodat elke beweging tot zijn recht komt en nieuwe bewegingen, zoals sprongen, vloerwerk en draaien vanzelf gaan. Ook is er aandacht voor presentatie en verbeeldingskracht.

ZinderDans is er voor drie leeftijdscategorieën:

ZinderDans I | 8-12 jr | woensdag 15.00 - 16.15 uur ZinderDans II | 12-14 jr | maandag 17.30 - 18.45 uur ZinderDans III | 15-24 jr | dinsdag 17.00 - 18.30 uur

"Zinder is voor mij een plek waar ik veel ruimte heb om creatief te zijn, te leren en te groeien." (Yllka, cursist ZinderDans III)

Wil je het InZinder Magazine elke maand ontvangen?