Zaterdag & Zondag

Let op: dit is een greep uit de cursussen. Een volledig overzicht vind je op de website.

Een veilige les in Zinder

Overal in het gebouw wordt 1,5 meter afstand gehouden en dragen we een mondkapje tot je in het leslokaal bent of op een stoel zit.

In de dansstudio's danst iedereen bijvoorbeeld in een vak van 3x3 meter. Zo heb je genoeg ruimte om lekker te bewegen, maar kun je ook afstand houden. In de ateliers legt de docent je spullen alvast klaar bij de tafel, zo kun je gewoon op je eigen plek blijven zitten/staan. In de muzieklokalen hebben docent en leerling een eigen plek met voldoende afstand. Als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, maken we gebruik van spatschermen.

Als je niet kunt komen, omdat je coronagerelateerde klachten hebt, zoeken we samen naar een passende oplossing! Er is in Zinder ook genoeg ruimte om te wachten op je kind.

Workshop: Stop Motion Animatie (8-99 jr)

zaterdag 14 november | 10.00 - 13.00 uur

In deze workshop kun je van alles laten gebeuren wat in het echt helemaal niet kan. Gebruik je fantasie en maak een Stop Motion Animatievideo met klei, papier, tekeningen en jezelf. Je creëert je eigen wereld, die je vervolgens met een iPad tot leven brengt. Ook leuk om samen met je kinderen te doen! Bekijk hieronder een voorbeeldvideo.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Portretfotografie (18+)

zaterdag | 11.00 - 13.00 uur

Portretfoto’s worden snel gemaakt, maar hoe maak je een goed portret? Gebruik je flits of juist niet? Hoe werkt close-up en wat maakt portretfoto’s van beroemde fotografen bijzonder? In drie lessen ga je hiermee aan de slag. Neem wel even je eigen fotocamera mee.

Theater Productieklas (13-20 jr)

zaterdag | 12.30 - 14.30 uur

Licht uit, spot aan! We gaan aan de slag om een volwaardige theaterproductie op de planken te zetten. Met de groep overleggen we aan welke voorstelling we gaan werken, waarmee we later in het jaar gaan optreden. Als acteur of actrice ontwikkel je je personage. Je leeft je helemaal in, zodat je rol geloofwaardig is. Daarnaast werken we aan samenspel en podiumpresentatie.

Theater Talentklas (12-20 jr)

zaterdag | 15.00 - 16.30 uur

De Theater Talentklas is er speciaal voor de spelers die wat meer uitdaging willen. Voor deze cursus moet je dan ook eerst auditie doen. Ben je door de auditie gekomen? Dan zetten we onze tanden in een mooi script, waarmee we een voorstelling gaan maken. Ook in de keuze van het stuk gaan we de uitdaging niet uit de weg! De Theater Talentklas is een aanrader voor zij die al stiekem dromen van een acteercarrière.

Danstraining (18+)

Zaterdag | 11.30 - 12.30 uur

Even een uurtje lekker trainen na je drukke dag of juist energiek het weekend beginnen? Tijdens de DansTraining werk je aan je conditie, houding, krachtopbouw en lenigheid. Met elementen uit ModernJazz ga je lekker dansen en tegelijkertijd werken aan coördinatie en flow.

Saz (8-99 jr)

Zondag | tijd op afspraak

Het Turkse instrument saz is een soort luit met zes snaren, die gespannen zijn op een lange hals. De romp bestaat uit een holle, peervormige kast en de metalen snaren worden met een plectrum bespeeld. Doe je mee met de cursus saz? Elke zondag vindt er een groepsles plaats met 2, 3 of 4 leerlingen per groep. Naast de individuele aandacht wordt er ook aandacht besteed aan het samenspel.