Woensdag

Let op: dit is een greep uit de cursussen. Een volledig overzicht vind je op de website. Klik in de filter op 'woensdag'.

Een veilige les in Zinder

Overal in het gebouw wordt 1,5 meter afstand gehouden en dragen we een mondkapje tot je in het leslokaal bent of op een stoel zit.

In de dansstudio's danst iedereen bijvoorbeeld in een vak van 3x3 meter. Zo heb je genoeg ruimte om lekker te bewegen, maar kun je ook afstand houden. In de ateliers legt de docent je spullen alvast klaar bij de tafel, zo kun je gewoon op je eigen plek blijven zitten/staan. In de muzieklokalen hebben docent en leerling een eigen plek met voldoende afstand. Als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, maken we gebruik van spatschermen.

Als je niet kunt komen, omdat je coronagerelateerde klachten hebt, zoeken we samen naar een passende oplossing! Er is in Zinder ook genoeg ruimte om te wachten op je kind.

ZinderDans I (demogroep | 8-12 jr)

woensdag | 15.00 - 16.15 uur

Begin jij te stralen als je mag dansen voor publiek? Bij ZinderDans I maak je samen met Maxime mooie dansstukken in verschillende stijlen! Je krijgt een choreografie aangeleerd en mag zelf dansstukjes maken. Ook denk je mee over de kostuums, make-up, decor en muziek. Met ZinderDans doe je meerdere keren per seizoen mee aan optredens in Zinder en Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Toitoitoi!

Musical voor jongeren (12+)

woensdag | 16.30 - 18.15 uur

Zingen, dansen en spelen, bij musical doe je dat allemaal tegelijkertijd. We zingen bestaande nummers, dansen daarbij en bedenken en spelen ook zelf scènes en rollen. Je leert performen en alles wat daarbij hoort! We oefenen met kleine optredens en maken samen een eindvoorstelling met script, kostuums, schmink en een mooi decor.

Klassiek ballet (12-14 jr & 15+)

woensdag | 16.30 - 17.30 uur

De technische basis voor iedere danser. Je werkt dansend aan je houding, voeten, armvoering, evenwicht, kracht en souplesse op klassieke balletmuziek. We beginnen aan de barre, daarna oefenen we in het midden van de zaal en maken dansante combinaties over de diagonaal. Vanuit muzikaliteit en beheersing leer je met uitstraling en expressie dansen. Deze les is een must voor iedereen die iets met dans wil doen! Je kunt op elk niveau starten.

Klassiek ballet (18+)

woensdag | 19.15 - 20.30 uur

De sierlijke en beheerste bewegingen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk om te doen! In de lessen Klassiek Ballet werken we onder andere aan je houding, evenwicht, kracht en souplesse. Een uitstekende basis voor iedere danser. Barre, midden en diagonaal; een echte klassieke les.

ModernJazz (18+)

woensdag | 20.30 - 21.45 uur

In ModernJazz krijg je een flinke warming-up voor rug en benen. We oefenen isolaties, stretches en draaien en doen het wekelijkse blokje buikspieren met yoga- en pilateselementen. Daarna volgen funky danscombinaties op lekkere muziek en je gaat voldaan en vol energie weer naar huis. Een lesje ModernJazz en weg is je stress!

Hobo (7-99 jr)

woensdag & donderdag | tijd op afspraak

De klank van een hobo is met weinig andere instrumenten te vergelijken. Tijdens de hobolessen leer je natuurlijk hobo spelen, maar ook noten en akkoordsymbolen lezen. De basistechnieken leer je aan de hand van allerlei verschillende soorten muziek. Wist je dat het mondstuk van een hobo van riet is gemaakt? Je leert in de les ook hoe je dat zelf kunt maken.

Gitaar (8-99 jr)

woensdag | tijd op afspraak

De gitaar is een instrument waar je veel kanten mee op kunt in allerlei muziekstijlen. Op de akoestische gitaar leer je akkoorden en kun je al snel je melodie spelen. En extra makkelijk: een gitaar neem je overal mee naartoe.

Orgel (8-99 jr)

woensdag | tijd op afspraak

Ken jij de ‘Koning der instrumenten’? Ook wel het pijporgel genoemd. Wil jij eens iets anders, dan anders? Maak dan kennis met dit instrument! Bij Zinder hebben we een orgel met twee klavieren en een pedaal, waarmee je allerlei verschillende klankkleuren kunt spelen in veel verschillende muziekstijlen.