Vrijdag

Let op: dit is een greep uit de cursussen. Een volledig overzicht vind je op de website. Klik in de filter op 'vrijdag'.

Een veilige les in Zinder

Overal in het gebouw wordt 1,5 meter afstand gehouden en dragen we een mondkapje tot je in het leslokaal bent of op een stoel zit.

In de dansstudio's danst iedereen bijvoorbeeld in een vak van 3x3 meter. Zo heb je genoeg ruimte om lekker te bewegen, maar kun je ook afstand houden. In de ateliers legt de docent je spullen alvast klaar bij de tafel, zo kun je gewoon op je eigen plek blijven zitten/staan. In de muzieklokalen hebben docent en leerling een eigen plek met voldoende afstand. Als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, maken we gebruik van spatschermen.

Als je niet kunt komen, omdat je coronagerelateerde klachten hebt, zoeken we samen naar een passende oplossing! Er is in Zinder ook genoeg ruimte om te wachten op je kind.

Rockin'Old School (55+)

vrijdag | 10.00 - 12.00 uur

”Ik had mijn gitaar al in de wilgen gehangen, maar door ROS heb ik ‘m weer opgepakt en ontmoet ik nieuwe vrienden op de vrijdagmorgen.” (Max, bandlid Rockin’Old School). 55-plussers die graag muziek maken kunnen zich, met of zonder band, aanmelden voor ROS en meedoen met de bandrepetities en optredens.

Vloggen (10-14 jr)

vrijdag | 16.30 - 18.00 uur

Vanaf 6 november starten we met een korte module Vloggen! In vijf lessen leren jongeren hoe je een eigen vlog maakt. We gaan aan de slag met filmen vanuit verschillende standpunten, presenteren, interviewen en we bedenken pranks en challenges. De lessen zijn creatief én maken je mediawijzer, want je leert wat je wel en niet doet in een vlog.

Atelier Privé (9-99 jr)

Op afspraak

Wil je potten draaien als cadeau geven/krijgen of de techniek zomaar een keertje uitproberen? Of wil je dat vijf keer op rij, zodat je het ook echt een beetje in je vingers krijgt? Met intensieve begeleiding één op één of met zijn tweeën kun je goed uitproberen hoe leuk potten draaien is en leer je sneller!

Saxofoon (8-99 jr)

vrijdag | tijd op afspraak

Fluisteren, kakelen, sissen, schreeuwen, piepen en hijgen. Praten, zelfs. Dat is heel gewoon, met een saxofoon. Om geluid uit je saxofoon te krijgen moet je lucht persen tussen het riet en het mondstuk. Hoe dat precies werkt, leer je in de les! Het instrument is vooral bekend van de jazz-muziek, maar ook in andere muziekstijlen kun je met een saxofoon uit de voeten. Speel jij straks een mooie solo?

Workshops Young Talent School

Vrijdagavond

In de komende periode bieden we workshops, masterclasses en showcases aan voor jongeren die zich willen verdiepen en ontwikkelen in de verschillende hiphopdisciplines. Meld je aan voor de cursussen hiphop dance, rap, graffiti, beatboxen of DJ turntablism.

Goed om te weten: de workshops kosten allemaal maximaal € 5,-.