Maandag

Let op: dit is een greep uit de cursussen. Een volledig overzicht vind je op de website. Klik in de filter op 'maandag'.

Een veilige les in Zinder

Overal in het gebouw wordt 1,5 meter afstand gehouden en dragen we een mondkapje tot je in het leslokaal bent of op een stoel zit.

In de dansstudio's danst iedereen bijvoorbeeld in een vak van 3x3 meter. Zo heb je genoeg ruimte om lekker te bewegen, maar kun je ook afstand houden. In de ateliers legt de docent je spullen alvast klaar bij de tafel, zo kun je gewoon op je eigen plek blijven zitten/staan. In de muzieklokalen hebben docent en leerling een eigen plek met voldoende afstand. Als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, maken we gebruik van spatschermen.

Als je niet kunt komen, omdat je coronagerelateerde klachten hebt, zoeken we samen naar een passende oplossing! Er is in Zinder ook genoeg ruimte om te wachten op je kind.

Afromodern (15+)

maandag | 17.00 - 18.15 uur

Dansen met elementen van Afrikaanse- en moderne dans op lekkere ritmische muziek. De les bestaat voor een deel uit improvisatie en voor een deel uit combinaties die je leert met de nadruk op vloerwerk, gebruik van voeten, benen en fysieke expressie.

ZinderDans II (demogroep 12-14 jr)

maandag | 17.30 - 18.45 uur

ZinderDans II is een podiumgroep die meerdere keren per seizoen optreedt; met stijlen als moderne dans, floorwork, improvisatie en streetjazz. We maken samen een choreografie en werken aan je techniek, zodat elke beweging tot zijn recht komt en nieuwe bewegingen, zoals sprongen, vloerwerk en draaien vanzelf gaan. Ook is er aandacht voor hoe je je als danser presenteert en verbeeldingskracht inzet, zodat jouw dans zeggingskracht krijgt en via lichaamstaal een verhaal uitdrukt.

Afro volwassenen

maandag | 18.15 - 19.15 uur

Voor alle volwassenen die gewoon even lekker willen dansen en hun conditie willen opkrikken. Deze cursus is upbeat en energiek! Je gebruikt je hele lichaam op een swingende manier, op een intensief maar een voor jou haalbaar tempo.

Contemporary (15+)

maandag | 18.45 uur - 19.45 uur

Contemporary is een fysieke les waarin je uitgedaagd wordt om groot te bewegen met floorwork, draaien en sprongen. De warming-up is om het lichaam voor te bereiden op de choreografie die aan het eind van de les gedanst wordt. We werken aan plaatsing van het lichaam, krachtopbouw, flexibiliteit, dynamiek en uithoudingsvermogen. Hoe zet je af? Hoe ga je van en naar de grond?

Blokfluit (7-99 jr)

maandag | tijdstip op afspraak

Vanaf 7 jaar kunnen kinderen al blokfluit leren spelen, maar ook als volwassene kun je hier nog mee beginnen. Je leert naast het blokfluit spelen ook noten lezen en samenspelen met anderen. Dit doe je aan de hand van verschillende soorten muziek. Ga je voor een individuele of een groepsles?

Gitaar (8-99 jr)

maandag t/m donderdag | tijdstip op afspraak

De gitaar is een instrument waar je veel kanten mee op kunt in allerlei muziekstijlen. Op de akoestische gitaar leer je akkoorden en kun je al snel je melodie spelen. En extra makkelijk: een gitaar neem je overal mee naartoe. Een elektrische gitaar bepaalt juist de sound van een band. Ook hierop leer je akkoorden en melodie├źn spelen. Weet je niet wat bij je past? Kies dan voor een introcursus!

Saxofoon (8-99 jr)

maandag & vrijdag | tijdstip op afspraak

Fluisteren, kakelen, sissen, schreeuwen, piepen en hijgen. Praten, zelfs. Dat is heel gewoon, met een saxofoon. Om geluid uit je saxofoon te krijgen moet je lucht persen tussen het riet en het mondstuk. Hoe dat precies werkt, leer je in de les! Het instrument is vooral bekend van de jazz-muziek, maar ook in andere muziekstijlen kun je met een saxofoon uit de voeten. Speel jij straks een mooie solo?

Basgitaar

maandag | tijdstip op afspraak

In elke band speelt de basgitaar een belangrijke rol. Jouw gitaarspel vormt de harmonische en ritmische basis van de muziek.

In de lessen leer je je instrument goed te beheersen, welke rol je speelt in een band en hoe je goed kunt begeleiden. En lijkt het je wat om in een band te spelen, dan kan dat ook bij Zinder Educatie! Speel je al in een band? Dan kun je ook met je eigen band lessen volgen.