Donderdag

Let op: dit is een greep uit de cursussen. Een volledig overzicht vind je op de website. Klik in de filter op 'donderdag'.

Een veilige les in Zinder

Overal in het gebouw wordt 1,5 meter afstand gehouden en dragen we een mondkapje tot je in het leslokaal bent of op een stoel zit.

In de dansstudio's danst iedereen bijvoorbeeld in een vak van 3x3 meter. Zo heb je genoeg ruimte om lekker te bewegen, maar kun je ook afstand houden. In de ateliers legt de docent je spullen alvast klaar bij de tafel, zo kun je gewoon op je eigen plek blijven zitten/staan. In de muzieklokalen hebben docent en leerling een eigen plek met voldoende afstand. Als er geen 1,5 meter afstand kan worden gehouden, maken we gebruik van spatschermen.

Als je niet kunt komen, omdat je coronagerelateerde klachten hebt, zoeken we samen naar een passende oplossing! Er is in Zinder ook genoeg ruimte om te wachten op je kind.

Gitaar (8-99 jr)

donderdag | tijd op afspraak

De gitaar is een instrument waar je veel kanten mee op kunt in allerlei muziekstijlen. Op de akoestische gitaar leer je akkoorden en kun je al snel je melodie spelen. En extra makkelijk: een gitaar neem je overal mee naartoe.

Accordeon (8-99 jr)

donderdag| tijd op afspraak

Een accordeon is eigenlijk een soort draagbaar orgel. Je kunt er veel verschillende muziek mee spelen, van de tango tot levensliedjes en van pop tot klassiek. Met je rechterhand speel je de melodie en met je linkerhand begeleid je jezelf. En wist jij dat een accordeon eigenlijk een blaasinstrument is? Je leert hierover meer tijdens de les!

Hobo (7-99 jr)

woensdag & donderdag | tijd op afspraak

De klank van een hobo is met weinig andere instrumenten te vergelijken. Tijdens de hobolessen leer je natuurlijk hobo spelen, maar ook noten en akkoordsymbolen lezen. De basistechnieken leer je aan de hand van allerlei verschillende soorten muziek. Wist je dat het mondstuk van een hobo van riet is gemaakt? Je leert in de les ook hoe je dat zelf kunt maken.

Muziekproductie

woensdag | 20.30 - 21.45 uur

Bij muziekproductie maak je een drumbeat, ontwikkel je eigen sounds en componeer je een compleet eigen nummer. Je werkt met softwareprogramma’s als Ableton, Logic of Protools en docent Adinde Ringel geeft je tips over jouw muziek.

Teken- & Schilderatelier (18+)

donderdag | 9.30 - 11.30 uur

Heb je thuis geen ruimte om te tekenen en schilderen? Of wil je even in een andere omgeving, samen met andere mensen werken? In het teken- en schilderatelier van Zinder zijn alle faciliteiten aanwezig om zelfstandig aan de slag te gaan. Als je gebruik wilt maken van de materialen van Zinder kun je een materiaalkaart kopen, maar je mag ook je eigen materialen gebruiken.

Modernklassiek (30+)

donderdag | 14.30 - 15.30 uur

In deze lessen werk je met Maxime aan de barre aan lichaamshouding, sterke voeten en enkels, en sierlijke armen. Verplaatsend door de ruimte ontwikkel je soepele danspassen en dynamische bewegingen, met muzikaliteit als uitgangspunt. Zo zijn er invloeden van tango, jazz, wals en polka. In het midden dans je meer moderne bewegingen. Heb je nog nooit gedanst? Geen probleem, iedereen is welkom!

Klik op onderstaande video om een indruk te krijgen van Modernklassieke dans.

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Atelier 2D: maak je eigen print (6-9 jr)

donderdag | 15.00 - 16.15 uur

Speciaal voor de creatievelingen onder ons! In deze cursus mogen kinderen hun eigen tassenprint ontwerpen. Ze mogen allerlei druktechnieken uitproberen, zoals monoprint, meer kleurendruk en linosnede.

Klassiek ballet (9-12 jr)

donderdag | 17.30 - 18.30 uur

Klassiek ballet is de basis voor iedere danser! Er is veel aandacht voor jouw houding, souplesse, muzikaliteit en presentatie. In de lessen leer je de techniek om onder andere goed te kunnen springen en draaien. Natuurlijk staan de lessen bol van dansplezier!

Spitzenles beginners (12+)

donderdag | 18.30 - 19.00 uur

Wil je naast de klassieke balletles op spitzen dansen? Dat kan, in overleg met de docent, als je twee keer in de week danst en sterke voeten hebt. In de Spitzenles leer je de basistechnieken van de Spitzendans. Je bouwt kracht op in je voeten en enkels, je traint je balans en leert om op een soepele manier te bewegen, zodat het lijkt alsof je over het podium zweeft. Er is ook een spitzenles voor gevorderden op woensdagavond.

Danstraining

donderdag | 19.30 - 20.30 uur

Even een uurtje lekker trainen na je drukke dag of juist energiek het weekend beginnen? Tijdens de DansTraining werk je aan je conditie, houding, krachtopbouw en lenigheid. Met elementen uit ModernJazz ga je lekker dansen en tegelijkertijd werken aan coördinatie en flow. Deze les kun je ook op zaterdag volgen.

ZO Dans & Theater

donderdag | 19.30 - 21.00 uur

Hou je van Dans en Theater? Lekker bewegen, je uitdrukken en een rol spelen... Chava Herschel maakt er samen met jou een feest van! Met haar enorme ervaring in het werken met mensen met een verstandelijke beperking, maakt Chava in vijf lessen een leuk stuk. Het is weer SUPER ZO in Zinder! "Ik hou van toneelspelen, bijvoorbeeld verdrietig en boos. En dansen vind ik ook heel leuk: ballet en hiphop. Of zelf je dans bedenken. Met Chava is dansen en toneel ZO!" (Hedi Koch, cursist ZO Dans & Theater)