Van MidWinterFestival tot Turkse Volksdans

Nieuwe cursussen in de herfst, het MidWinterFestival en de start van de voorjaarscursussen. Er staat veel op het programma de komende maanden. Op deze pagina lichten we een aantal cursussen en evenementen voor je uit. Veel plezier en zie je in Zinder!

Cursussen

KerstGeest Toekomst?

Start: woensdag 7 november | Je kunt nog instromen!

Ken je ‘m nog? In 2010 speelde de musical ‘KerstGeest’ in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. In de korte cursus ‘KerstGeest Toekomst?’ (8-80 jr) komt de muziek weer tot leven en studeer je in vier repetities een nummer uit de musical in. Vervolgens oefenen we 2x op zaterdagmiddag samen met de dansers en acteurs en op zondag 16 december treed je op in de Zinder Zaal! Je kunt nog instromen.

Turkse Volksdans

Start: zondag 18 november

We hebben weer een nieuwe cursus: Turkse Volksdans (6-8 jr en 9+)! Vanaf 18 november geeft docente Handan Yilmaz vijf danslessen op zondagochtend. We gaan aan de slag met traditionele dans uit het Ottomaanse rijk en af en toe een vleugje moderne dans. Meedoen? Meld je dan snel aan!

Oproep vrijwilligers De Boemeltjes

Elke donderdagavond 19.30 uur in Zinder

De Boemeltjes is een orkest voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor de muzikale ondersteuning zijn we op zoek naar vrijwilligers die willen meespelen in het orkest. Plezier gegarandeerd! De repetities zijn op donderdagavond vanaf 19.30 uur in Zinder.

Stuur een mail naar muziek@cultuurbedrijftiel.nl om je aan te melden als vrijwilliger.

Moderne dans voor kinderen (12+)

Elke dinsdagavond van 18.00 - 19.00 uur in Zinder

Bewegingen die je (bijna) iedere dag maakt: lopen, rennen, springen, vallen, draaien, zwaaien en rollen. Daarop is moderne dans gebaseerd. In de les zijn we bezig met allerlei oefeningen voor je houding en oefeningen op de grond. Hoe hou je bijvoorbeeld je balans? En wist jij dat je ruggengraat heel belangrijk is? Elke les sluiten we af met een dans waarin alles uit de les nog eens terugkomt.

Tekenen & Schilderen voor volwassenen

Elke dinsdagavond van 19.30 - 21.30 uur in Zinder

Zin om (weer) te beginnen met tekenen en schilderen? Dit jaar bieden wij een cursus die zeer geschikt is voor beginners. Mocht je al wel ervaring hebben, maar heb je lang niets gedaan, dan is het natuurlijk ook erg leuk om op deze manier weer te starten. Met begeleiding op maat creëer je jouw eigen kunstwerk.

Evenementen

Betuws Symfonie Orkest

Zaterdag 8 december | 20.00 uur | De Gelderlandfabriek in Culemborg

Zondag 9 december | 15.30 uur | Sint Maartenskerk in Tiel

Het Betuws Symfonie Orkest speelt op 8 & 9 december het Klarinet-dubbelconcert van Franz Krommer met solisten Marnix van den Berg en onze Zinder-klarinettist Pepijn Hulsbergen. Verder hoor je ‘Die Zauberflöte’ van Mozart en de Grote symfonie in C, deel 1-3 van Schubert.

MidWinterFestival

Woensdag 12 t/m zaterdag 22 december

Tijdens het MidWinterFestival zijn er allerlei optredens te zien in Zinder, organiseren we een kerstmarkt, geniet je van glühwein en de warme kerstsfeer.

Ensembledag

Zaterdag 17 februari | Schrijf je nu in!

Wil jij graag samenspelen in een (kamermuziek)ensemble? Geef je dan op voor de Zinder Ensembledag! In december ontvang je de partijen om mee te repeteren, zodat je deze op zaterdag 17 februari samen met jouw groepje (3-5 muzikanten) kunt spelen. De hele dag zijn er repetities onder leiding van een ervaren docent. Aan het eind van de middag presenteren we het resultaat aan elkaar en het publiek.