Theatertips
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Zin in een avondje theater? Wij geven je graag een aantal tips!

Za. 10 november | 20.00 uur


Staatsopera van Tatarstan - Tosca

Opera

De Staatsopera van Tatarstan neemt de beste Russische solisten mee om Puccini’s meesterwerk tot leven te brengen. Geniet van het meeslepende verhaal over jaloezie en wraakzucht, met in de hoofdrol zangeres Floria Tosca.

Wo. 14 november | 20.00 uur


Marcel Musters & Lies Visschedijk

BUIK

Toneel

Marcel Musters en Lies Visschedijk spelen in de komedie ‘BUIK’, over oude wrok en nieuw leven. “Maar Marit. Als ik een nier nodig had zou je me toch ook helpen?” Bob neemt zijn zus Marit voor haar veertigste verjaardag mee naar Texel. Eenmaal in het vakantiehuisje blijkt dat hij nóg een reden heeft: hij vraagt zijn zus Marit om draagmoeder te worden voor hem en zijn vriend...

Vr. 16 november | 20.00 uur


Lakshmi

ADEM

Muziek

Lakshmi Swami Persaud is een groot talent en wist in korte tijd veel indruk te maken in de Nederlandse muziekscene met haar pop-noir. Ze verpakt haar persoonlijke, poëtische verhalen in donkere, elektronische pop. Lana Del Rey meets Warhaus meets Massive Attack. Na intensief toeren langs clubs en festivals debuteert ze met ADEM in het theater.

Zo. 18 november | 13.30 & 16.00 uur


De Efteling

Sprookjessprokkelaar

Musical (6-99 jr)

De 12-jarige Sterre woont met haar opa aan de rand van het bos. Op een dag vertelt opa haar dat er een verborgen sprookjesbibliotheek is in het verlaten kasteel. Achter een van de vele deuren wachten eindeloos veel verhalen die gelezen en verteld moeten worden. Vindt Sterre de juiste deur naar de sprookjesbibliotheek? Wat zit er achter al die andere deuren? En wie is toch die Sprookjessprokkelaar?

Vr. 23 november | 20.00 uur


Casus Circus

Driftwood

Circus

Het krachtige en liefdevolle Driftwood is de nieuwste productie van het Australische, award-winnende Casus Circus. Met zijn prachtige mix van acrobatiek, dans en muziek is het gezelschap een graag geziene gast op grote internationale festivals. Via adembenemende acrobatische dans laten ze zien hoe we snakken naar menselijk contact en hoe dit ons houvast geeft om te overleven.

Za. 1 december | 20.00 uur


Jeans

Blame it on the boogie

Muziek / Show

Na theatershow A Brand New Day is Jeans terug met Blame it on the boogie! Een spetterend en muzikaal feest voor jong en oud. Een frisse cast en de stevige, vierkoppige liveband nemen je mee op een reis langs diverse muziekstijlen en grote hits van de jaren vijftig, via de negentiger jaren naar het heden. Stilzitten is onmogelijk: Blame it on the boogie!

Vr 7 december | 20.00 uur


Veldhuis & Kemper

Geloof ons nou maar (reprise)

Cabaret

De succesvolle voorstelling Geloof ons nou maar van Veldhuis & Kemper komt terug naar de Agnietenhof! Na een sabbatical van een jaar staken de heren de koppen bij elkaar voor een nieuw programma. Maar eerst moesten ze bijpraten.

“Dat de cabaretiers meer dan ooit zichzelf zijn, maakt deze voorstelling tot een van hun beste van de afgelopen vijftien jaar.” (AD ★★★★★)

Zo. 16 december | 12.00 uur


Ella van Poucke

Klassieke muziek

Cellist Ella van Poucke debuteerde op 10-jarige leeftijd in Het Concertgebouw en gaat sindsdien een glansrijke carrière tegemoet. Zo soleerde ze onder meer met het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Kamer Philharmonie van Mainz en speelde zij op talloze festivals. In het najaar van 2018 komt het jonge talent naar de Caeciliakapel. Tijdens dit concert speelt zij werken van J.S. Bach, Cassado en Alfredo Piatti.

18 & 19 december | 20.00 uur


Ferry Doedens e.a.

Expeditie Eiland

Musical

Drie totaal verschillende gezinnen doen mee aan ‘Expeditie Eiland’: de volkse familie Ten Kate, de omhooggevallen Van Stirum-Vinkesteijns en de ingedutte Kuipertjes. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud en strijden voor de grote hoofdprijs: het eiland en een geldbedrag van één miljoen euro! In een wirwar van beproevingen komen de kandidaten echter in steeds vreemdere situaties terecht.