Zoveel mensen, zoveel smaken, zoveel cursussen.

Scrol verder voor een greep uit het cursusaanbod in de disciplines dans, theater, beeldende kunst en muziek.

Dans & theater

ZO Doe je DaT! | 16+

Vanaf donderdag 18 november start een nieuwe editie van ZO doe je DaT (16+). Stichting ZO organiseert dans- en theaterlessen voor 16-plussers met een verstandelijke beperking. De cursisten worden uitgedaagd om samen te werken en zich meer te ontwikkelen.

Start: donderdag 18 november Tijd: 19:00-20:30 uur

Contemporary | diverse leeftijden

Dans op maandagavond een uur in de stijl van nu! Je leert meer over draaien, vallen en springen en dat alles op mooie muziek. Even je hoofd leeg maken, je lichaam trainen en vooral veel plezier hebben met elkaar.

15+ | maandag 19:00-20:00 uur 12-14 jr | zaterdag 11:30-12:30 uur

Moderne Dans | diverse leeftijden

Voor diverse leeftijden bieden we de cursus Moderne Dans. In moderne dans wordt vooral gebruikgemaakt van zwaartekracht, groot verplaatsen, kracht, lenigheid en een goede houding. Deze techniek gebruik je om nog fijner en gemakkelijker te kunnen dansen.

12-14 jr | dinsdag 17:30-18:30 uur 18+ basis | dinsdag 18:30-19:45 uur 18+ gevorderden | dinsdag 19:45-21:00 uur

Beeldende kunst

Atelier 2D | collages maken | 10-14 jr

Creëer allerlei gekke composities en nieuwe werelden door te tekenen, knippen en plakken met gekleurd papier, oude tijdschriften of andere spullen. We kijken ook naar beroemde werken van bijvoorbeeld Matisse die bekend staat om zijn collages en artjournals.

Start: dinsdag 7 december Tijd: 16:00-17:30 uur

Workshop Porselein schilderen voor de feestdagen | 18+

Dek je tafel tijdens de feestdagen met zelfgeschilderd porselein! Tijdens deze workshop ontwerp je een print die je vervolgens schildert op een serviesstuk naar keuze. Je mag zelf iets meenemen, bijvoorbeeld een bord, een vaasje of een mooie kom. Extra fijn: het porselein wordt gestookt, zodat je dit straks gewoon in de vaatwasser kunt zetten. Het eindresultaat mag er zijn, want je krijgt begeleiding bij elke stap.

Dinsdag 23 november Tijd: 14:00-16:00 uur

Workshop Kleischilderij maken | 6-86 jr

Kom gezellig naar Zinder en maak een mooi winters schilderijtje op klei. De klei wordt gebakken met glazuur, zodat je een mooie en feestelijke versiering krijgt voor de donkere dagen rond kerst. Veel plezier!

Dinsdag 14 december Tijd: 15:00-16:00 uur

Muziek

BandCombi | 10-101 jr

Naast de lessen op je instrument ga je ook direct aan de slag in een band met andere beginnende muzikanten. De ene week heb je samen met de band les en de andere week individueel op je instrument. En minimaal twee keer per jaar mag je optreden!

Datum & tijd: op afspraak

Kleutermuziek | 4-6 jr

Kleuters maken op een speelse manier kennis met muziek. Samen maken we muziek met kleine instrumenten, doen bewegingsspelletjes en zingen veel leuke liedjes. De instrumenten die aan bod komen zijn: dwarsfluit, viool, accordeon, piano en ukelele. Allerlei muziekstijlen komen langs en natuurlijk krijgt de grote fantasie van de kleuters alle ruimte! Tijdens de eerste les zijn ouders ook welkom.

Start: zaterdag 29 januari Tijd: 11:30-12:15 uur

Muziekles op een instrument

Heb je altijd al muziek willen maken? Volg dan eens een introcursus op één van de 20 instrumenten van Zinder Educatie! Met een introcursus kun je een aantal lessen uitproberen voor een lager tarief. Zo kom je erachter of het instrument en de docent bij jou past. Ga naar de website, selecteer jouw favoriete instrument en kies dan voor introcursus.

Datum & tijd: op afspraak

Coronatoegangsbewijs

Vanaf zaterdag 6 november zijn de coronamaatregelen aangescherpt. Het goede nieuws is dat alle lessen en cursussen gewoon doorgaan op de manier zoals we dat het liefst doen: live in contact met elkaar. Naast de al geldende maatregelen dienen cursisten vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs te tonen voor deelname aan de activiteit. Ben je 18 jaar of ouder en kom je voor je les naar Zinder, dan vragen we je bij de ingang naar je legitimatie en een coronatoegangsbewijs. Dit bewijs kun je tonen via de CoronaCheck App of op papier meenemen (het gele boekje is niet geldig). Voor iedereen vanaf 13 jaar is het dragen van een mondkapje verplicht in Zinder. In het leslokaal mag het mondkapje af. Ouders kunnen zonder coronatestbewijs hun kind brengen tot de deur van het leslokaal. Online lessen Sommige lessen zijn ook online te volgen. Ben je hierin geïnteresseerd? Neem contact met ons op door een mailtje te sturen naar educatie@cultuurbedrijftiel.nl

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Wil je kind graag bij ons op les maar is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds is er voor mensen met een uitkering, voor zzp’ers met te weinig opdrachten of wanneer je geldzorgen hebt. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en de huur van een instrument.