Theater- en filmtips
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Een middag of avond naar het theater of lekker naar de film? Wij geven je graag een aantal tips!

Vr 24 mei | 20.00 uur

Muziek

Rob de Nijs

Niet voor het laatst

Velen werden groot met de prachtige liedjes van Rob de Nijs en het einde is nog lang niet in zicht. Want diep in zijn zesde decennium als artiest maakt Rob gewoon weer een nieuw album, ‘Niet voor het Laatst’, én komt hij met een gelijknamig theaterprogramma waar de bevlogenheid vanaf spat.

Tijdens dit theaterconcert hoor je kersverse songs, maar ook zijn grote hits. De titel is veelzeggend: we gaan nog veel van Rob de Nijs horen. Waarom zou je ook stoppen als je nog zulke mooie dingen doet?

Zo 26 mei | 11.00 uur

Film

Le Grand Bain

Le Grand Bain is in Frankrijk een enorm succes met inmiddels meer dan 4 miljoen bezoekers en fantastische sterrenrecensies.

In het gemeentelijk zwembad bekwaamt een uiteenlopende groep mannen van middelbare leeftijd zich in de kunst van het synchroonzwemmen. Allen hebben hun eigen sores en proberen door het synchroonzwemmen weer grip op hun leven te krijgen. Ondanks de sceptische reacties van vrienden en familie besluiten ze vervolgens als team voor Frankrijk uit te komen op het WK synchroonzwemmen.

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Di 28 & wo 29 mei | 20.00 uur

Muziek / Show

Tjitske Reidinga, Ilse Warringa e.a.

Single Camping

Tjitske Reidinga, Peter Blok, Rop Verheijen, Elise Schaap en Ilse Warringa (bekend van De Luizenmoeder) spelen in deze zoetzure muzikale komedie vijf kersverse singles op een camping, gerund door een fanatieke therapeute en een genderneutrale animatieclown. Wat als je net gescheiden bent en je zit de halve zomer in je eentje opgescheept met je kinderen?

Als je kampt met een minderwaardigheidscomplex én een verwaarloosd libido? Of een lege bankrekening hebt, maar er toch even uit moet? Dan biedt deze camping met een uniek ‘Happy Singles-concept’ uitkomst. Flirten met een wc-rol onder de arm was nog nooit zo hilarisch.

Jubileumprogramma seizoen 19/20 bekend & kaartverkoop gestart!

Vanaf nu staat het gloednieuwe programma van de Agnietenhof online! Met veel cabaret, muziek, dans, show, toneel, musical & meer.


Bij een jubileumjaar hoort natuurlijk ook een bijzondere cover: de medewerkers van Cultuurbedrijf Tiel (Agnietenhof & Zinder) staan in de spotlights. Bekijk de making-of video >

Za 9 mei 2020 | 20.00 uur

Circus

The 7 Fingers

Passagers

Canada is hofleverancier van het moderne circustheater, met The 7 Fingers als absolute topper. De voorstellingen van dit internationaal vermaarde gezelschap zijn een mix van verbluffende acrobatiek, visuele hoogstandjes, muziek en belichting. Passagers gaat over de fascinatie voor treinreizen, misschien wel de meest romantische manier van vervoer. Bij The 7 Fingers staat de reis symbool voor het leven, met wijzigingen in de dienstregeling, omleidingen, ontmoetingen en – in het ergste geval – ontsporingen.

Wo 20 nov | 20.00 uur

Muziek / Show

ABBA Gold Europe

ABBA had alles wat een band zich wensen kan: fantastische liedjes(schrijvers), geweldige zangers en zangeressen en een feilloos gevoel voor show. De songs van het Zweedse viertal zijn nog steeds razend populair. Kijk naar het succes van de film ‘Mamma Mia! Here We Go Again’.

In november komen vier topmuzikanten vanuit Londen naar Tiel en brengen een liveconcert met hits als ‘Dancing Queen’, ‘Gimme! Gimme! Gimme!’ en ‘Knowing Me, Knowing You’. Een avond swingen gegarandeerd!

Vr 20 t/m 29 dec 2019

Musical

De Nacht van Flipje

Het 50-jarig jubileum van de Agnietenhof wordt gevierd met familiemusical De Nacht van Flipje!

De bessensapfabriek van Flips vader staat op omvallen. En dat zou goed nieuws zijn voor politica Erica Grommer die van plan is om korte metten te maken met natuur en klimaat. Geven vader en zoon het op? Of gaan ze de strijd aan?

Met het geëlektrocuteerde bessensap van Vader Anton roep je bijzondere krachten in jezelf op. Maar misschien is Flip van zichzelf al een superheld?

Vr 6 mrt 2020 | 20.00 uur

Show

Huub Stapel

Het Huwelijk

Huub Stapel komt na zijn enorme theaterhit Mannen komen van Mars, Vrouwen van Venus met een nieuwe onemanshow, geschreven door Diederik Ebbinge (o.a. bekend van De Vliegende Panters en 'De Luizenmoeder'). Als ervaringsdeskundige filosofeert, confereert, zingt, dicht en speelt Huub in Het Huwelijk virtuoos over dit aloude instituut en confronteert hij je met de gemakken, ongemakken, verleidingen, geneugten, ergernissen, sleur, kwellingen, liefde en – in zijn geval – de breuk. Een pijnlijk grappige voorstelling.

Za 14 mrt | 20.00 uur

Cabaret

Rundfunk

Todesangstschrei

Duo Rundfunk beleefde in 2018 een droomdebuut in het theater. Wachstumsschmerzen, waarmee Rundfunk ook in een uitverkochte Agnietenhof stond, ontving lovende recensies én de cabaretprijs Neerlands Hoop. Na de pijn van het opgroeien te hebben behandeld, storten Tom en Yannick zich nu op de nietsontziende ellende van de naderende dood. Want meteen nadat je je door een jeugd vol dure fouten, zure nederlagen en gure afwijzingen heen hebt geworsteld, ligt er een oude, smerige vriend op de loer die de rest van je leven in je nek zal hijgen: de DOOD. Lachen man.