Tiels Boekenfeest
za 23 maart 2019

Het eerste Tiels BoekenFeest in Zinder met drie literaire optredens, muziek, theater, dans, exposities, creatieve workshops en natuurlijk eten en drinken.

Arrangement

Kun je niet kiezen en wil je graag bij alle activiteiten van het Tiels Boekenfeest zijn, inclusief een maaltijd? Maak dan gebruik van het speciale arrangement en krijg een korting van € 5,00. Voor € 40,00 p.p. bezoek je alle lezingen en kun je genieten van een heerlijke maaltijdsoep met stokbrood, kruidenboter en tapenade in het Zinder Café.

16.00 - 17.00 uur

Lezing Annegreet van Bergen

Annegreet van Bergen (1954) is econoom en journalist. Zij kreeg landelijke bekendheid als auteur van het in 2014 verschenen boek 'Gouden jaren', waarin zij laat zien hoe het dagelijks leven in Nederland onherkenbaar is veranderd door de ongekend grote naoorlogse economische groei.

18.00 - 19.30 uur

Adriaan van Dis meets Ellen Deckwitz

Adriaan van Dis en Ellen Deckwitz gaan onder leiding van interviewer Roel Knijff met elkaar in gesprek over het Boekenweek thema ‘de moeder de vrouw’ en dragen ieder voor uit eigen werk.

20.00 - 21.30 uur

Interactieve workshop 'Hoe lees ik' door Lidewijde Paris

Lidewijde Paris maakt speciaal voor de Boekenweek de interactieve workshop 'Hoe lees ik moeders & vrouwen in de literatuur'? Lidewijde gaat op onderzoek uit naar alles wat met het thema van de Boekenweek te maken heeft: vrouwen als schrijvers, als lezers en als personages, moeders & dochters (en een beetje vaders & zonen – en het verschil tussen die twee combinaties) en antwoorden op vragen als: schrijven vrouwen anders dan mannen?

Op Treden van Zinder

Dans, Muziek, Theater

Donderdag 14 maart | 16.00 uur | Centrale Hal

Van 16.00 uur tot 16.20 uur zijn er verschillende optredens van leerlingen TalentOntwikkeling van Zinder Educatie. Om 16.30 uur start de voorstelling IK BEN HIER, een theatrale monologentocht door Zinder.

We sluiten af met de moderne choreografie Appear van de TienerDansGroep van Zinder onder leiding van Vera van Weerden.

Teun Creemers & Micha Lorenz

Donderdag 28 maart | 16.00 uur | Centrale Hal

Teun Creemers (bas) en Micha Lorenz (gitaar) maken al meer dan 10 jaar samen muziek. De muziek die ze samen maken heeft jazz, pop, blues, latin en funk invloeden. Teun Creemers is naast muzikant ook docent bij Zinder Educatie, dus voor zijn leerlingen is dit een mooi moment om Teun zelf in actie te zien.

Lara Rouschop

Donderdag 11 april | 16.00 uur | Centrale Hal

Singer-songwriter Lara Rouschop staat op donderdag 11 april op het podium van Op Treden van Zinder en zingt de sterren van de hemel met nummers in verschillende genres, van pop tot soul. Lara vond haar passie voor zang al op jonge leeftijd en is hier nooit meer mee gestopt. Vorig jaar trad het Tiels talent nog op in de Agnietenhof samen met Karin Bloemen en nu staat ze in Zinder!

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld

Donderdag 25 april | 16.00 uur | Centrale Hal

Pianiste Angélique Heemsbergen en klarinettiste Nicole van Jaarsveld hebben als doel 'het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken'. Het repertoire bestaat uit de mooiste romantische werken voor klarinet en piano en bekende klassieke muziek uit films afgewisseld met swingende muziek. Nicole van Jaarsveld is naast muzikant ook docent bij Zinder Educatie, daarom is dit voor haar leerlingen een mooi moment om Nicole zelf in actie te zien.