ZOMERPROGRAMMA

ZINDER

ZOMER

WEEK


MAD

SCIENCE

ZOMER

KAMP

Voor de kinderen die deze zomer in Nederland blijven, hebben wij een mooi programma samengesteld!

Ma 20 t/m vr 24 juli: ZinderZomerWeek

Ma 20 t/m do 23 juli: MadScience ZomerKamp 1

Ma 17 t/m do 20 augustus: MadScience ZomerKamp 2

Scrol verder voor het programma.

ZINDERZOMERWEEK

In de ZinderZomerWeek organiseren we allerlei activiteiten die je los van elkaar kunt reserveren. Bekijk hieronder het programma!

Dancing in the streets! (8-12 jr)

Maandag 20 juli | 10.00 - 12.00 uur | John van Burenplein

Dansen kan overal: op straat, in de regen, in je pyjama! In deze workshop gaan we buiten op het plein van Zinder lekker bewegen met dat wat we tegenkomen: de trappen, de gele banken, de ramen als je spiegelbeeld en de wind door je haren. Halverwege de les nemen we even pauze en mag je kijken naar een bijzondere danschoreografie van dansdocenten Eszra en Maxime. Dans jezelf de zomervakantie in en voel je even helemaal blij en vrij!

Lipdub Videoclip (6-16 jr)

Dinsdag 21 juli | 10.00 - 16.00 uur | Zinder

Een lipdub is een videoclip waarin je meezingt én danst met een swingend nummer. De clip wordt in één shot dwars door Zinder heen gefilmd. Het resultaat is altijd verbazingwekkend. Je mag zelf ideeën bedenken, waarna we de rollen gaan verdelen en oefenen. Wij zorgen voor een berg gekke attributen, hoedjes, confetti, glitters en meer. Je hoeft alleen maar in je meest kleurige en feestelijke outfit te verschijnen. Party!

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Media Mash-up (9-16 jr)

Woensdag 22 juli | 10.00 - 13.00 uur | Centrale Hal Zinder

Maak je klaar en verbaas je bij Media Mash-up over wat voor leuke en creatieve dingen je allemaal met nieuwe media kunt doen. Zo leer je in deze workshop werken met virtual reality en is het mogelijk om verschillende soorten animatiefilms te maken. Als kers op de taart mag je met de 3D-printpen allerlei ruimtelijke objecten maken. Je gaat zelf dingen maken die je kunt vasthouden, zoals sleutelhangers, Eiffeltorens, brillen, huizen, telefoonhoesjes, etc. Alles wat je kunt bedenken kun je maken met de 3D-printpennen.

Schrijf je in voor de Media Mash Up voor een ervaring die je niet snel zult vergeten!

KnikkerbaanBouwsels (8-13 jr)

Donderdag 23 juli | 14.00-16.00 uur | John van Burenplein (bij slecht weer: Zinder Zaal)

Tijdens deze workshop bouw je mooie, ingenieuze knikkerbanen. Banen zigzaggend of door elkaar heen, banen die samenkomen of juist splitsen. Met hindernissen, doorgangen of zelfs een looping. Hoe? Kartonnen goten schroeven jullie aan houten staanders. Daaraan kunnen buizen, bekers of trechters verbonden worden en zo bepalen we samen de weg van de knikker. De banen worden voortdurend getest en bijgesteld. Laat die knikkers maar rollen!

Circus Koekepan (3-6 jr & 6-13 jr)

Vrijdag 24 juli | John van Burenplein (bij slecht weer: Zinder Zaal) 10.00 - 11.00 uur (3-6 jaar) 11.00 - 12.30 uur (6-13 jaar) 13.00 - 14.30 uur (6-13 jaar)

Daaaaames en heeeeeeren... Hierrrrrr is (tromgeroffel)... Circus Koekepan! Het circus waar íedereen artiest mag zijn! Schuilt er in jou ook een circusartiest? Kom dan onder leiding van Jan Koekepan kennismaken met het circus en heel veel verschillende circustechnieken: van kegels balanceren, jongleren met sjaaltjes én ballen en lopen op een koord of bal tot fietsen op het clownsfietsje! En wat dacht je van éénwieleren en Chinese bordjes draaien?

image

Cupcakes bakken (4+)

Cupcakes bakken: vrijdag 24 juli | 14.30 - 15.15 uur & 15.15 - 16.00 uur | Zinder Café

Kom in het Zinder Café een heerlijke cupcake bakken. Daarna mag je een vogelvoederhuisje maken en versieren! Natuurlijk krijg je daar een glaasje limonade bij en mag je je cupcake lekker oppeuzelen.

ZinderKinderDisco (4+)

vrijdag 24 juli | 16.00 - 17.00 uur | Podium Bibliotheek

Als afsluiting van de ZinderZomerWeek mag je swingen tijdens de ZinderKinderDisco! Ga lekker uit je dak op bekende muziek uit de Top 40, Kids Top 20, Kinderen voor Kinderen en meer. Kids DJ Melvin zorgt ervoor dat je geen seconde stilzit…100% discofun!

Wil je verzekerd zijn van een plekje reserveer dan vanaf 15 juni een gratis kaartje. Ook op de dag zelf zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

MADSCIENCE ZOMERKAMP (7 -11 jr)

Het MadScience Zomerkamp bestaat uit een programma van vier dagen van 20 t/m 23 juli én van 17 t/m 20 augustus. Elke dag beland je van 9.00 tot 16.00 uur in een ander thema van de wetenschap. Zo nemen we ons lijf onder de loep, reizen we naar de maan, leren we over chemie en gaan we de strijd aan met elkaar in de wilde wereld. Lekker experimenteren en ontdekken, waarbij je naar huis gaat met leuke gadgets. Je reserveert in één keer voor vier activiteiten. Bekijk hieronder het programma voor kinderen van 7-11 jaar.

Van top tot teen

Vandaag kijken we naar ons lichaam en beginnen we de dag met het maken van een schets van... hoe kan het ook anders, je eigen lijf. Je maakt een levensgrote tekening en die gebruiken we vervolgens om te kijken waar alle functies, botten en organen zich bevinden.

Verder leer je over het immuunsysteem, waarom roken slecht voor je is en goed eten belangrijk! Kortom, een leerzame dag over je eigen lijf.

image

Chemie in de gootsteen

Vandaag ontdekken we welke chemische reacties er allemaal thuis plaatsvinden. Gebruik jodium om te ontdekken in welke voedingsmiddelen zetmeel zit en ervaar dat water warmer of kouder wordt afhankelijk van de stof die er in wordt opgelost. Maak een vulkaanuitbarsting met een chemische reactie en doe allerlei experimenten met warmte.

Naar de maan (en terug)

We beginnen de dag met kijken naar ons zonnestelsel. Hoeveel planeten zijn er en waar staan ze? Dan zien we hoe astronauten leven en werken in de ruimte en wat er zou gebeuren als hun pak scheurt. We gaan op een ontdekkingstocht en leren over ruimte gerelateerde technologie die gebruikt wordt op aarde.

Het tweede deel van de dag is gewijd aan hoe de astronauten de ruimte in en uit komen en eindigt met een echte raket lancering.

image

De wilde wereld

Vandaag gaat het er wild aan toe. We beginnen met een tweestrijd en maken hiervoor een eigen kasteel dat je gaat verdedigen. Schiet met pijl en boog, verzamel punten voor je 'Clan' en sleep zo de overwinning binnen.

De middag staat in het teken van het dierenrijk. Leer hoe de dieren zich in de loop der tijd hebben aangepast om te overleven in hun eigen 'wilde wereld'.

Bestel je tickets

Dit kamp is van maandag tot en met donderdag. De deuren gaan om 09:00 open. Kinderen hebben nu even de tijd om een balletje te trappen of te experimenteren met de materialen die klaarliggen. Het programma loopt van 09:30 tot 15:30 uur met tussendoor een lunchpauze. De tijd tussen 15:30 en 16:00 is gereserveerd om de kinderen weer op te halen.

De prijs van de tickets bedraagt € 160,- voor een programma van vier dagen.

In verband met de coronamaatregelen is de lunch dit jaar niet inbegrepen. Neem dus zelf een lunchpakketje mee! Voor drinken en voorverpakte tussendoortjes wordt wel gezorgd.