ZINDERZOMERWEEK

Heb jij de kids (3-16 jr) al aangemeld voor de ZinderZomerWeek? We zetten alle activiteiten hieronder op een rijtje! Alle workshops zijn apart van elkaar te reserveren.

Scrol verder voor twee zomercursussen voor volwassenen: Zang & Keramiek.

Dancing in the streets! (8-12 jr)

Maandag 20 juli | 10.00 - 12.00 uur | John van Burenplein

Dansen kan overal: op straat, in de regen, in je pyjama! In deze workshop gaan we buiten op het plein van Zinder lekker bewegen met dat wat we tegenkomen: de trappen, de gele banken, de ramen als je spiegelbeeld en de wind door je haren. Halverwege de les nemen we even pauze en mag je kijken naar een bijzondere danschoreografie van dansdocenten Eszra en Maxime. Dans jezelf de zomervakantie in en voel je even helemaal blij en vrij!

Lipdub Videoclip (6-16 jr)

Dinsdag 21 juli | 10.00 - 16.00 uur | Zinder

Een lipdub is een videoclip waarin je meezingt én danst met een swingend nummer. De clip wordt in één shot dwars door Zinder heen gefilmd. Het resultaat is altijd verbazingwekkend. Je mag zelf ideeën bedenken, waarna we de rollen gaan verdelen en oefenen. Wij zorgen voor een berg gekke attributen, hoedjes, confetti, glitters en meer. Je hoeft alleen maar in je meest kleurige en feestelijke outfit te verschijnen. Party!

This video has been disabled until you accept marketing cookies. Manage your preferences here or directly accept targeting cookies.

Media Mash-up (9-16 jr)

Woensdag 22 juli | 10.00 - 13.00 uur | Centrale Hal Zinder

Maak je klaar en verbaas je bij Media Mash-up over wat voor leuke en creatieve dingen je allemaal met nieuwe media kunt doen. Zo leer je in deze workshop werken met virtual reality en is het mogelijk om verschillende soorten animatiefilms te maken. Als kers op de taart mag je met de 3D-printpen allerlei ruimtelijke objecten maken. Je gaat zelf dingen maken die je kunt vasthouden, zoals sleutelhangers, Eiffeltorens, brillen, huizen, telefoonhoesjes, etc. Alles wat je kunt bedenken kun je maken met de 3D-printpennen.

Schrijf je in voor de Media Mash-Up voor een ervaring die je niet snel zult vergeten!

KnikkerbaanBouwsels (8-13 jr)

Donderdag 23 juli | 14.00-16.00 uur | John van Burenplein (bij slecht weer: Zinder Zaal)

Tijdens deze workshop bouw je mooie, ingenieuze knikkerbanen. Banen zigzaggend of door elkaar heen, banen die samenkomen of juist splitsen. Met hindernissen, doorgangen of zelfs een looping. Hoe? Kartonnen goten schroeven jullie aan houten staanders. Daaraan kunnen buizen, bekers of trechters verbonden worden en zo bepalen we samen de weg van de knikker. De banen worden voortdurend getest en bijgesteld. Laat die knikkers maar rollen!

Circus Koekepan (3-6 jr & 6-13 jr)

Vrijdag 24 juli | John van Burenplein (bij slecht weer: Zinder Zaal) 10.00 - 11.00 uur (3-6 jaar) 11.00 - 12.30 uur (6-13 jaar) 13.00 - 14.30 uur (6-13 jaar)

Daaaaames en heeeeeeren... Hierrrrrr is (tromgeroffel)... Circus Koekepan! Het circus waar íedereen artiest mag zijn! Schuilt er in jou ook een circusartiest? Kom dan onder leiding van Jan Koekepan kennismaken met het circus en heel veel verschillende circustechnieken: van kegels balanceren, jongleren met sjaaltjes én ballen en lopen op een koord of bal tot fietsen op het clownsfietsje! En wat dacht je van éénwieleren en Chinese bordjes draaien?

image

Cupcakes bakken (4+)

Cupcakes bakken: vrijdag 24 juli | 14.30 - 15.15 uur & 15.15 - 16.00 uur | Zinder Café

Kom in het Zinder Café een heerlijke cupcake bakken. Daarna mag je een vogelvoederhuisje maken en versieren! Natuurlijk krijg je daar een glaasje limonade bij en mag je je cupcake lekker oppeuzelen.

ZinderKinderDisco (4+)

vrijdag 24 juli | 16.00 - 17.00 uur | Podium Bibliotheek

Als afsluiting van de ZinderZomerWeek mag je swingen tijdens de ZinderKinderDisco! Ga lekker uit je dak op bekende muziek uit de Top 40, Kids Top 20, Kinderen voor Kinderen en meer. Kids DJ Melvin zorgt ervoor dat je geen seconde stilzit…100% discofun!

Wil je verzekerd zijn van een plekje reserveer dan vanaf 15 juni een gratis kaartje. Ook op de dag zelf zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Tip voor volwassenen:

Zingend de zomer in

maandag | tijd op afspraak | start 27 juli | 5 lessen

Ga je deze zomer niet op vakantie? Dan is dit het moment om onze 5-weekse zomercursus zang te volgen! Jij bepaalt wat je in vijf lessen wilt leren.

Heb je nog nooit gezongen en ben je benieuwd of je het leuk vindt? Of zou je juist eens meer willen weten over hoe je een liedje ‘eigen’ kan maken? Ben je geïnteresseerd in het leren van verschillende zangtechnieken of zing je je hele leven al in een koor en wil je weten wat privéles voor jou kan betekenen? Er is ontzettend veel mogelijk, dus pak die kans!

image

Tip voor volwassenen:

Zomeratelier keramiek

Optie 1: Klei handvormen & boetseren

woensdag | 10.00-12.30 uur | start 8 juli | 4 lessen

Maak deze zomer kennis met klei, gereedschap en techniek en natuurlijk met de andere cursisten. Vier keer een andere techniek en vier keer een ander werkstuk. In deze korte cursus leer je al doende diverse keramische technieken, waarmee je een eigen of aangeboden thema kunt verbeelden. Deze cursus is voor volwassenen met geen, weinig of met veel ervaring met keramiek. Iedereen krijgt les op zijn of haar eigen niveau.

Optie 2: Potten draaien

woensdag | 13.30-16.00 uur| start 8 juli | 4 lessen | € 95,- excl. materiaal-, glazuur- en stookkosten: €12,50

Wil je eens een keer potten draaien of de draad weer oppakken? Of lijkt het je heerlijk om rust en zeeën van tijd te ervaren in geconcentreerd bezig zijn? In vier lessen leer je de basis van draaien: walken, centreren, draaien, afdraaien, oren trekken en je werkstukken eenvoudig decoreren. Voor meer ervaren draaiers is er begeleiding op maat. De mooiste werkstukken krijgen een laagje glazuur en worden gestookt.