ZinderZomerWeek augustus 2021

Tijdens de ZinderZomerWeek organiseren we weer allerlei gratis activiteiten voor kinderen van 4 t/m 16 jaar. Bekijk hieronder het programma. De inschrijvingen gaan ontzettend hard, de meeste activiteiten zitten dan ook al vol. Je kunt je nog wel inschrijven voor de workshop Djembé en voor de voorstelling 'Op muzikale reis met Jeritza Toney'.

Djembé

maandag 23 augustus | 14.00 & 15.00 uur

Tijd om de buurt een beetje wakker te schudden. Samen met docent Ruud en de andere deelnemers maak je swingende ritmes op Afrikaanse trommels. Dat wordt een feestje!

Voor deze workshop hoef je geen noten te kunnen lezen.

Masterpiece maken (uitverkocht)

maandag 23 aug | 10.00 & 11.00 uur

Docent Ninja Heevel heeft weer iets bijzonders voor jullie in petto. Het lijkt alsof je alleen aan het werken bent aan je eigen kunstwerk, maar als we alle losse vellen papier bij elkaar leggen hebben we één groot mooi kunstwerk gemaakt, oftewel een masterpiece. Het is eigenlijk net een puzzel. We gaan werken met dikke markerstiften en pastelkrijt.

Minecraft Bouwwedstrijd (uitverkocht)

dinsdag 24 augustus | 10.00 & 13.00 uur

Houd je van Minecraft spelen? Dan is deze bouwwedstrijd iets voor jou! Tijdens dit grote Minecraft-evenement werk je aan een speciale bouwopdracht die we nog even geheim houden... In kleine teams gaan de deelnemers de uitdaging aan om op een bouwopdracht uit te voeren op een eigen, leeg weiland. De laptops staan voor je klaar, dus je hoeft zelf niks mee te nemen. Het winnende team krijgt een mooie legobokaal.

image

Rondleiding Vlindertuin & 3D vlinders maken (uitverkocht)

dinsdag 24 augustus | 13.00 uur

Deze middag staat in het teken van vlinders. We starten vanaf het John van Burenplein met een rondleiding door de Vlindertuin. Hier leer je meer over verschillende soorten vlinders en de bloemen die allemaal te zien zijn. Na de rondleiding gaan jullie samen met docent Joan super mooie 3D vlinders maken!

Media Mash Up (uitverkocht)

donderdag 26 augustus | 14.00 uur

Maak je klaar en verbaas je bij Media Mash-up over wat voor leuke en creatieve dingen je allemaal met nieuwe media kunt doen. Zo leer je in deze workshop werken met virtual reality en is het mogelijk om verschillende soorten animatiefilms te maken. Als kers op de taart mag je met de 3D-printpen allerlei ruimtelijke objecten maken. Je gaat zelf dingen maken die je kunt vasthouden, zoals sleutelhangers, Eiffeltorens, brillen, huizen, telefoonhoesjes, etc. Alles wat je kunt bedenken kun je maken met de 3D-printpennen.

Waterbanen bouwen (uitverkocht)

woensdag 25 augustus | 14.00 uur

Wat is er nou leuker dan spelen met water op een hete zomerdag? Spelen met water in je zelfgebouwde waterbaan! We werken eerst aan de basis van de waterbanen. Goten en houten latten worden aan elkaar geschroefd voor een stevige basis. Daarna gaan we aan de slag met buizen, bekers, slangen en trechters. Uiteraard moeten de banen regelmatig getest worden!

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Op muzikale reis met Jeritza Toney

donderdag 26 augustus | 11.00 uur

Houd je van muziek? Houd jij van bewegen? Houd jij van zingen? Houd jij van gezelligheid? Ga dan mee op een muzikale reis met Jeritza! Jeritza schrijft liedjes speciaal voor kinderen. Iedereen is van harte welkom en mag gezellig meedoen.

Flashmob (uitverkocht)

vrijdag 27 augustus | 13.00 uur

Houd jij wel van een spontaan optreden? Dan is deze workshop echt iets voor jou. We gaan namelijk een flashmob organiseren. Flashmob is een gebeurtenis waarbij een groep mensen tegelijkertijd iets onverwacht doen op een afgesproken plaats en tijdstip. Docent Eszra gaat met jullie aan de slag en om 14.30 uur gaan we op een geheime locatie in de stad de mensen verrassen met onze flashmob.

Circusdag (uitverkocht)

vrijdag 27 augustus | 09.00 uur

De circusdag begint voor de deelnemers met een spetterende show door de circusartiesten van Schoolcircus. Vervolgens studeert elke groep, onder begeleiding van de circusdocenten van Schoolcircus, een circusact in. Inmiddels is het plein omgetoverd in een prachtig circus. De kinderen zitten om 13.30 uur rondom de sfeervolle piste, waar ook de ouders en eventueel tantes, ooms, opa’s en oma’s plaatsnemen. Dan is het zover; de show gaat beginnen!