SAVE THE DATE

Open Dag

za 4 sep

In september start het nieuwe cursusseizoen van Zinder Educatie en dat luiden we in met de jaarlijkse Open Dag!

Kom langs in onze lokalen en doe mee aan een dans-, theater-, beeldende-, muziek-, circus of mediaworkshop. Ontmoet docenten of kom kijken naar een demonstratie. Tijdens de Open Dag kun je met wel 20 instrumenten kennismaken. Ook zijn er allerlei andere feestelijke gratis activiteiten te doen op het plein buiten. Tot dan!

Let op: voor de onderdelen met een gele knop kun je je het beste vooraf (gratis) aanmelden.

MUZIEK

Instrument uitproberen (alle leeftijden)

10.00 - 14.00 uur | muzieklokalen

Van 10.00 tot 14.00 uur zijn de docenten in hun lokaal aanwezig en kun je jouw favoriete instrument(en) uitproberen. Iedereen, ongeacht leeftijd en ervaring kan zich hiervoor inschrijven. Ga voor piano, slagwerk, harp, saxofoon of een van de andere twintig instrumenten. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je snel in!

Proefles Peutermuziek (2-4 jr)

10.00 - 11.15 uur

Ook de allerkleinsten mogen bij Zinder Educatie muziek maken. Stamp in de maat, klap in je handen, trommel op je tamboerijn, zing een liedje voor je lievelingsknuffel en volg de seizoenen via muzikale activiteiten en bewegingsspelletjes.

Natuurlijk mag ook een (groot)ouder meedoen met deze proefles.

Openbare repetitie WijkOrkest (9-12 jr)

11.45 - 12.45 uur

In het WijkOrkest maken kinderen samen muziek in een orkest bij jou in de buurt en vandaag treden ze op bij Zinder! De kids hebben spelenderwijs geleerd om een instrument te bespelen. Als zij nog geen instrument konden bespelen kregen ze voorafgaand aan de orkestrepetities vier instructielessen op het instrument van hun keus. Benieuwd? Kom gerust kijken! Inschrijven is niet nodig.

Proefles Zinder Kinderkoor (7-12 jr)

12.45 - 13.15 uur

Zing je op zaterdag 4 september mee met het Zinder Kinderkoor? Dit koor is voor kinderen uit groep 4 t/m 8 die graag hun stem laten horen, want zingen is áltijd leuk. Of het nou onder de douche is of op de fiets naar school, het maakt je vrolijk. Nog leuker is het om samen met anderen te zingen! Zangdocent Janine werkt aan stemvorming, expressie, zuiverheid, timing en balans. Het repertoire is een mix van kinderliedjes, popmuziek, musicalnummers en wereldmuziek.

THEATER

Doe-mee-les: Theater (8+)

10.00 - 10.30 uur

Doe gezellig mee met deze workshop Theater. Hier kun je ontdekken of je het leuk vindt om samen met anderen te acteren en of een theatercursus van Zinder Educatie iets voor jou is!

Proefles Sneltreinproductie (9-12 jr)

10.45 - 12.00 uur

In de cursus SnelTreinProductie maken we in sneltreinvaart een toneelproductie, die we gaan spelen voor een publiek. Op zaterdag 4 september is de eerste repetitie en je bent van harte welkom om te komen kijken!

Meld je van te voren even bij de Theater-kraam in de Centrale Hal.

Doe-mee-les Theater (12+)

14.00 - 14.45 uur

Licht uit, spot aan! Doe mee met de theaterles voor jongeren vanaf 12 jaar en ontdek de theatercursussen van Zinder Educatie. Ontwikkel je personage en werk aan samenspel en podiumpresentatie.

Proefles Theater Talentklas (12-24 jr)

15.00 - 16.30 uur

De Theater Talentklas is er speciaal voor de spelers die wat meer uitdaging willen. We zetten onze tanden in een mooi script, waarmee we een voorstelling gaan maken. Ook in de keuze van het stuk gaan we de uitdaging niet uit de weg! De Theater Talentklas is een aanrader voor zij die al stiekem dromen van een acteercarrière.

Gratis jeugdtheatervoorstelling van Joes Boonen

10.30-11.00 uur

Joes Boonen zingt liedjes en vertelt verhalen op het John van Burenplein! Kom je ook kijken?

Inschrijven is niet nodig.

BEELDENDE KUNST & MULTIMEDIA

Workshop Tekenen & Schilderen (volwassenen)

10.15-11.15 uur

Altijd al willen weten of je een cursus Tekenen & Schilderen leuk vindt? Probeer het gewoon eens uit! Docente Ninja Heevel geeft een workshop Tekenen & Schilderen voor volwassenen.

Proefles Media Mash-up (6-14 jr)

10.15-10.45 uur, 10.45-11.15 uur & 11.15-11.45 uur

Tijdens deze inloopworkshop vertelt docent Christian Godschalk je alles over de cursus Media Mash Up voor kinderen vanaf 6 jaar. In de cursus ga je aan de slag met vloggen, 3D ontwerpen, virtual reality, animatietechnieken en nog veel meer. In de workshops kun je alvast wat uitproberen.

11.30-12.00 & 12.30-13.00 uur | Zinder 15.00-15.30 uur | Vlindertuin de Zindering

Workshop vlinders schilderen met klei (6-12 jr)

Bij schilderen denk je vast aan verf en penselen, maar wist je dat je ook met klei kunt schilderen? Probeer het eens uit tijdens deze workshop!

Voor de workshop in de Vlindertuin hoef je je niet aan te melden.

Proefles peuter- & kleuteratelier (2-6 jr)

11.30-12.00 uur

Peuters en kleuters worden in het atelier uitgedaagd om met allerlei materialen te expertimenteren en lekker creatief bezig te zijn. Dus: oude kleuren aan en lekker aan de gang met papier, lijm, verf en andere materialen!

Workshop Fotografie (volwassenen)

12.15-13.15 uur | Zinder 15.15-16.15 uur | Vlindertuin de Zindering

Kom eens een kijkje nemen bij de cursus Fotografie. Docente Sylvy van Bochove leert je in deze workshop kijken en fotograferen. Om 15.15 uur is er een workshop natuurfotografie in de Vlindertuin.

Proefles Atelier 2D (6-14 jr)

12.15-12.45 uur & 13.00-13.30 uur

Docent Ninja Heevel laat je kennismaken met teken- en schildertechnieken in het Atelier 2D. Doe gezellig mee en maak jouw eigen kunstwerk.

Inloopworkshop Vlinders schilderen

13.45-14.30 uur

Heb je al een kijkje genomen in de mooie Vlindertuin de Zindering? Dan kun je daarna bij Zinder meedoen aan de workshop Vlinders schilderen.

DANS & MUSICAL

Proefles ZinderDans I (8-12 jr)

10.00 - 10.45 uur

Begin jij te stralen als je mag dansen voor publiek? Doe dan mee met de proefles ZinderDans I. In deze cursus maak je samen met docent Maxime mooie dansstukken in verschillende stijlen. Hoe zo'n les eruitziet? Dat merk je tijdens de Open Dag!

Proefles Peuterdans (2-3 jr)

10.00 - 10.30 uur

Tijdens deze proefles ontdekken we het fantasierijk bewegen op muziek. Het is een eerste kennismaking met verschillende manieren van bewegen via allerlei spel- en dansvormen. Samen met mama, papa, opa, oma of de oppas vooral dansplezier maken. Iedere les is een (beweeg)feestje!

Proefles Kleuterdans (4-6 jr)

10.45 - 11.30 uur

Kleuterdans is voor kinderen van 4-6 jaar. Dansplezier staat voorop in deze cursus. Elke les gaan we samen op reis: naar de Noordpool, het circus of op jacht. Ballet, streetdance en moderne dans; alles komt voorbij op bijpassende muziek!

Proefles Musical I & II (8-18 jr)

10.45-11.15 uur

Zingen, dansen en spelen: bij musical doe je dat allemaal tegelijkertijd. Je zingt bestaande liedjes, danst erbij en bedenkt zelf scènes. Je leert veel over uitstraling, samen op een toneel staan en oefent met kleine optredens!

Proefles DansMix & Ballet (6-9 jr)

11.00 - 11.30 uur

Kun jij niet stilzitten als je muziek hoort? Kom dan naar de cursus DansMix of Ballet! Bij DansMix komen aan de hand van een thema elke les verschillende dansdisciplines aan bod: streetdance, klassiek ballet, modern en improvisatie (vrije dans). Bij Klassiek proef je juist van het klassieke ballet met basistechniek en ballettermen.

Proefles Ballet & Moderne Dans (9-12 jr)

11.30 - 12.00 uur

Klassiek ballet is de basis voor iedere danser! Er is veel aandacht voor je houding, souplesse, muzikaliteit en presentatie. In de lessen leer je de techniek om onder andere goed te kunnen springen en draaien.

Bij moderne dans leer je je hele lichaam gebruiken. Je danst vrij, groot, hoog en laag door de studio. In de lessen leer je danspassen (draaien, zwaaien, sprongen) en echte choreografieën.

Proefles Danstraining (18+)

11.30 - 12.30 uur

Even een uurtje lekker trainen na je drukke dag of juist energiek het weekend beginnen? Tijdens de Danstraining werk je aan je conditie, houding, krachtopbouw en lenigheid. Met elementen uit ModernJazz ga je lekker dansen en tegelijkertijd werken aan coördinatie en flow.

Proefles Ballet & Spitzen (12+)

12.00 - 12.30 uur

Leer dansen als een echte ballerina! In de Spitzenles leer je de basistechnieken van de Spitzendans. Je bouwt kracht op in je voeten en enkels, je traint je balans en leert om op een soepele manier te bewegen, zodat het lijkt alsof je over het podium zweeft.

Proefles JazzKidz (8-12 jr)

12.30 - 13.00 uur

Vind jij het ook zo heerlijk om je even helemaal uit te leven op muziek? Bij JazzKidz kan dat! Bovendien leer je snelle en grote bewegingen op stevige grooves. Van jazz, afro en street tot modern, we gooien allerlei dansstijlen in de mix. Lekker expressief, met plezier en uitdaging dansen, dat is JazzKidZ!

Proefles HipHop Kidz (8-12 jr)

13.00 - 13.30 uur

Met Fiona dans je voortaan vol energie, met ritme, op coole muziek en oefen je dansjes en tricks. Leef je lekker uit in deze superleuke dansles. Voor alle kids, dus voor stoere boys én girls! HipHop, don't stop!

This video has been disabled until you accept marketing cookies.Manage your preferences here or directly accept targeting cookies

Proefles HipHop Young (12-24 jr)

13.30 - 14.00 uur

Zit dansen in je bloed? In je lichaam? Dan is de HipHop-cursus jouw place to be! Lekker dansen en coole moves leren bij HipHop. Je leert je presenteren, doorzetten en mooie optredens maken met je vrienden en vriendinnen.

Contemporary (9-14 jr)

13.30 - 14.00 uur

Contemporary is een fysieke les waarin je uitgedaagd wordt om groot te bewegen met floorwork, draaien en sprongen. De warming-up is om het lichaam voor te bereiden op de choreografie die aan het eind van de les gedanst wordt. We werken aan plaatsing van het lichaam, krachtopbouw, flexibiliteit, dynamiek en uithoudingsvermogen.