Nieuwe cursussen

Op 1 juli 2021 lanceerden we niet alleen een nieuwe website, we presenteerden ook tientallen cursussen die je vanaf september kunt gaan volgen. Scrol verder voor een greep uit het aanbod of bekijk alle cursussen op de website.

Voor kinderen

1-11 jaar

image

Kinderkoor (7-12 jr)

Houd jij van zingen? Kom dan naar het Zinder Kinderkoor! Dit koor is voor kinderen uit groep 4 t/m 8 die graag hun stem laten horen. Zingen is altijd leuk. Of het nou onder de douche is of op de fiets naar school, het maakt je vrolijk. Nóg leuker is het om samen met anderen te zingen! Zangdocent Janine Waardenburg werkt aan stemvorming, expressie, zuiverheid, timing en balans. Het repertoire is een mix van kinderliedjes, popmuziek, musicalnummers en wereldmuziek.

Start: donderdag 23 september Tijd: 17:00-17:45 uur

image

Atelier 3D (6-12 jr)

Tijdens deze cursus ga je lekker met je handen aan de slag en maak je in het atelier kennis met allerlei soorten materialen, technieken en kunstenaars. De cursus is in twee modules verdeeld die beiden een eigen thema hebben: kunst met klei en kunstenmakers. Zoals de titel al zegt ga je in de eerste module aan de slag met klei. Al snel maak je dan de mooiste dingen. In de tweede module maak je een avontuurlijke reis door de wereld van kunst en ga je timmeren, kleien, tekenen, schilderen en werken met gips, karton of speksteen.

Start: maandag 20 september Tijd: 16:00-17:30 uur

image

Dansmix (6-9 jr)

Kun jij niet stilzitten als je muziek hoort? Kom dan naar de cursus DansMix! Bij DansMix komen aan de hand van een thema elke les verschillende dansdisciplines aan bod: streetdance, klassiek ballet, modern en improvisatie (vrije dans). In de lessen leer je hippe dansjes, gaan we samen dansjes maken en werken we aan een goede houding, je lenigheid en kracht. Doe je mee?

Start: maandag 30 augustus Tijd: 16:30-17:30 uur

Muziek voor de allerkleinsten (1-4 jr)

Er zijn twee cursussen waarin je met je kindje muziek kunt maken: - Muziek op schoot (1-2 jr), samen met papa, mama of de oppas klappen in je handen, trommelen op een tamboerijn en als je al kunt lopen stampen in de maat. - Peutermuziek (2-4 jr), zing een liedje voor je lievelingsknuffel en volg de seizoenen via muzikale activiteiten en bewegingsspelletjes. Samen heb je een muzikale ochtend en krijg je nieuwe ideeën voor thuis.

Muziek op schoot: Start: zaterdag 30 oktober Tijd: 9:45-10:30 uur

Peutermuziek: Start: zaterdag 30 oktober Tijd: 10:30-11:15 uur

image

Atelier 2D (6-9 jr)

Een atelier vol met materialen, technieken en ideeën. In vijf verschillende lesblokken leer je alles over teken- en schildertechnieken, druktechnieken, dieren en mensen tekenen, schilderen als een echte kunstenaar en je tekening laten leven met animatietechnieken. "We doen hier dingen die we thuis niet kunnen doen. We gingen bijvoorbeeld eens op een heel groot papier op de vloer schilderen. Dat vond ik echt heel leuk!” (Benthe, cursist Atelier 2D)

Start: donderdag 23 september Tijd: 15:30-17:00 uur

image

Klein Orkest (6-8 jr)

Van zingen, spelen, notenlezen, ritmes leren tot het ontdekken van viool, harp, gitaar, klarinet, piano, slagwerk en meer. Deze cursus is een goede voorbereiding op de instrumentale lessen van Zinder en zo begin je met de eerste stappen op je muzikale pad! Gedurende de eerste acht lessen maak je kennis met acht verschillende muziekinstrumenten. Ook leer je veel over muziek en het notenschrift. Daarna kies je één instrument waar jij nog vier lessen verder mee wilt spelen. Bij de laatste les nodigen we je ouders, broertjes en zusjes uit om hen te laten horen wat je hebt geleerd.

Start: woensdag 22 september Tijd: 14:30-15:30 uur

image

Mini Media Mash Up (6-9 jr)

Maak kennis met nieuwe media. Elk lesblok komt er weer een andere discipline van de media aan bod. Van animatiefilm, Photoshop, Virtual Reality, video, robots programmeren tot hindernisbaan hacken. Spelenderwijs kom je zo in aanraking met de creatieve toepassingen van moderne technologieën. Ook leer je mediawijs (verantwoord) met deze technieken om te gaan. De lessen worden gegeven in samenwerking met Bibliotheek Rivierenland en Digital Creativity.

Start: vrijdag 24 september Tijd: 15:00-16:30 uur

Peuter- en kleuterkunstmenu (2-4 & 4-6 jr)

Weet je niet wat je kind leuk vindt? Tijdens het KleuterKunstMenu en het PeuterKunstMenu wordt er geëxperimenteerd en kunnen kinderen lekker creatief bezig zijn. Kleuters en peuters proeven steeds in drie lessen van de kunstdisciplines theater, muziek en dans en gaan aan de slag in het beeldend atelier. Een speciaal menu voor kids die willen proeven van verschillende smaken. Ook als (groot)ouder mag je meedoen.

Start: zaterdag 25 september Tijd: 10:15-11:00 uur

image

Theater Basisklas (6-9 jr)

Heb jij ook zoveel fantasie? In de Theater Basisklas leer je wat een toneelspeler doet door veel te spelen en naar anderen te kijken. Dat is nog niet alles: je mag ook zelf toneelstukjes maken! Aan het eind van de cursus kunnen je ouders en je andere fans je zien optreden in een open les.

Start: zaterdag 25 september Tijd: 10:00-10:45 uur

Voor jongeren

12-18 jaar

image

Zinder Dance Crew (12+)

Zinder Educatie is trots op een eigen, echte Zinder Dance Crew! Docent Fiona maakt met de dansers choreografieën voor optredens op allerlei plekken. Hoe cool is dat? Haar doel is om je voortdurend te laten groeien en je klaar te stomen om zelfverzekerd op het podium te staan. Een extra les voor je techniek, bijvoorbeeld HipHop of Urban Contemporary, kun je er voor de helft van de prijs bij volgen.

Start: vrijdag 3 september Tijd: 18:00-19:00 uur

Musical II (12-18 jr)

Zingen, dansen en spelen, bij musical doe je dat allemaal tegelijkertijd. We gaan aan de slag met bestaande nummers, dansen daarbij en bedenken zelf scènes en rollen. Je leert performen en alles wat daarbij hoort. Je kunt in deze lessen ook je audities voorbereiden. We oefenen met kleine optredens en maken samen een eindvoorstelling met script, kostuums, schmink, decor en uiteraard met veel plezier!

Start: dinsdag 21 september Tijd: 16:00 uur & 17:45 uur

Theater Talentklas (12-24 jr)

De Theater Talentklas is er speciaal voor de spelers die wat meer uitdaging willen. Voor deze cursus moet je dan ook eerst auditie doen. Ben je door de auditie gekomen? Dan zetten we onze tanden in een mooi script, waarmee we een voorstelling gaan maken. Ook in de keuze van het stuk gaan we de uitdaging niet uit de weg! We spelen de voorstelling op het Theaterfestival in april. De Theater Talentklas is een aanrader voor zij die al stiekem dromen van een acteercarrière.

Start: zaterdag 4 september Tijd: 15:00-16:30 uur

Voor volwassenen

>18 jaar

image

Rockin'Old School (55+)

Ben je 55+ en wil je weer plezier beleven aan muziek maken? Kom dan eens langs bij Rockin’Old School! Samen met andere deelnemers vorm je een band. Iedereen kan meedoen, van beginners tot gevorderden en je hoeft geen noten te kunnen lezen. Plezier en collegiaal samenwerken staan voorop en er zijn regelmatig uitvoeringen in Zinder en daarbuiten.

Start: vrijdag 17 september Tijd: 10:00-12:00 uur

image

Interieur & Styling (18+)

Wil je de woonkamer of een andere ruimte een make-over geven? Meld je dan aan voor de cursus Interieur & Styling. Vanaf zaterdag 25 september leer je in drie lessen hoe je jouw ideeën concreet maakt. Ga thuis alvast op zoek naar kleuren, meubels en producten die je mooi vindt. Tijdens de cursus maken we de juiste indeling voor de ruimte en vertalen we jouw wensen naar de mooiste kleuren, materialen en producten.

Start: zaterdag 25 september Tijd: 10:30 - 13:00 uur

Ballet | Gevorderd (18+)

De sierlijke en beheerste bewegingen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar ook heerlijk om te doen! In de lessen werken we onder andere aan je houding, evenwicht, kracht en souplesse. Een uitstekende basis voor iedere danser. Barre, midden en diagonaal; een echte klassieke les.

Start: 30 augustus Tijd: maandag 18:15-19:30 uur / woensdag 19:15-20:30 uur

image

Luistercursus (18+)

Speciaal voor de nieuwsgierige luisteraars en diegenen die zich in klassieke muziek willen verdiepen organiseren we een luistercursus. Al luisterend leer je meer over de muziekgeschiedenis: wat is het verschil tussen muziek van Bach en Mozart? Hoe zit een compositie in elkaar? Waarom klinkt muziek uit de 19e eeuw anders dan die uit de 17e eeuw? Wat hoor je en wat raakt je? Vergroot je kennis, verbreed je horizon en verhoog je luisterplezier!

Start: maandag 25 oktober Tijd: 19:30-20:15 uur

Tekenen & schilderen | basis (18+)

Heb je talent? Dan is dat mooi meegenomen, maar geen voorwaarde: iedereen kan leren tekenen en schilderen! En deze cursus is perfect om (weer) te beginnen. Met begeleiding op maat ga je zeker enthousiast aan de slag. We gaan het hebben over de basisbeginselen, zoals compositie, perspectief en kleurenleer.

Start: dinsdag 21 september Tijd: 19:30-21:30 uur

image

Percussie (16+)

Wil je swingende Latin ritmes leren spelen of je laten meevoeren op de klanken van Afrikaanse trommels? Tijdens de korte cursus percussie maak je kennis met verschillende muziekstijlen en percussie-instrumenten. Je speelt samen met andere slagwerkers en vormt onder de vakkundige leiding van Martin Gort samen één grote ritmische machine.

Start: vrijdag 24 september Tijd: 19:30-21:00 uur

image

Burlesque (18+)

Voel je mooi en krachtig! In de cursus Burlesque krijg je de kans om jouw zelfvertrouwen en unieke stijl te ontwikkelen in een ontspannen sfeer. De focus ligt op het uitdrukken van je lichamelijke sensualiteit door middel van dans. We starten altijd met een uitgebreide opwarming en gaan dan verder met een danscombinatie. Iedereen vanaf 18 jaar is welkom.

Start: maandag 20 september Tijd: 20:30-21:30 uur

image

Kunstgeschiedenis (18+)

Op maandag, dinsdag en woensdag organiseert Zinder Educatie lezingen over diverse onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Een specialist neemt je mee in een bepaalde stijlperiode, naar een kunstwerk of een kunstenaar of diept een thema uit. De lezingen sluiten vaak aan bij een actuele tentoonstelling. Dit seizoen proberen we ook weer aandacht te besteden aan bijzondere tentoonstellingen.

Start: 11 oktober Tijd: maandag 19:45-21:45 uur / dinsdag en woensdag 9:45-11:45 uur

image

Een instrument voor iedereen!

Of je nu van pop, klassieke muziek, rock of jazz houdt, met meer dan twintig instrumenten vind je bij Zinder Educatie altijd een instrument dat bij jou past. We volgen jouw niveau, van beginner tot gevorderde. Weet je niet welk instrument je wilt leren spelen? Vraag dan een gratis proefles aan.

Dag en tijdstip op afspraak.

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Wil je kind graag bij ons op les maar is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds is er voor mensen met een uitkering, voor zzp’ers met te weinig opdrachten of wanneer je geldzorgen hebt. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en de huur van een instrument.