Theater- en filmtips
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Een middag of avond naar het theater of lekker naar de film? Wij geven je graag een aantal tips!

Za. 12 januari | 20.00 uur


Het Gelders Orkest met Quirine Viersen

Klassieke muziek

“Ze speelt met het grootste gemak, evenwichtig, plezierig, soms zelfs terloops.” Een prachtige typering van Quirine Viersen, Nederlands meest fijnzinnige celliste, over haar interpretatie van Bachs cellosuites. Een deel daarvan speelt ze deze avond met Het Gelders Orkest in kamerorkestbezetting.

Zo. 13 januari | 11.00 & 14.00 uur


Documentaire Special

Film

Buddy | 11.00 uur

In Buddy vertelt Heddy Honigmann het verhaal van zes bijzondere honden die onmisbaar zijn voor hun eigenaars.


Jij bent mijn vriend | 14.00 uur

Het vervolg op De kinderen van Juf Kiet. Dit keer staat de zesjarige Branche uit Macedonië centraal. Ze volgden hem vanaf zijn allereerste dag in de klas van Juf Kiet tot later in de klas van meester Wout. Een hartverwarmende film over de kracht van vriendschap.

Za. 19 & Zo. 20 januari | diverse tijden


Meneer Monster Mania (4-9 jr)

Jeugd

Meneer Monster, een van de vaste gasten in het jeugdtheaterprogramma van de Agnietenhof, viert feest want het gezelschap bestaat vijf jaar! Daarom nemen de mannen tijdens Monster Mania een weekend lang de Agnietenhof over met hun knotsgekke en waanzinnige theatervoorstellingen en hun eigenzinnige entourage. Naast de voorstellingen is er ook nog van alles te beleven in de Stadsfoyer!

Wo. 23 januari | 20.00 uur


Guilty Pleasures

powered by Powervrouwen

Show

Cola bij het ontbijt, kattenfilmpjes, de Spice Girls, Keeping up with the Kardashians; allemaal hebben we onze Guilty Pleasures, die het leven stiekem een stuk vrolijker maken. Dus wat is er nou leuker dan een avondje theater vol Guilty Pleasures? Heerlijk, ongegeneerd meezingen met liedjes van de Backstreet Boys en John Denver tot operanummers uit La Traviata. Om de avond compleet te maken kun je reserveren voor een Powerarrangement met tweegangendiner en borrelhapjes met cava na afloop.

Do. 24 januari | 20.00 uur


Conny Janssen Danst - BROOS

Dans

BROOS is een sprankelende dansvoorstelling over ouderdom, jeugd, de breekbaarheid van het leven en het verglijden van de tijd. Conny Janssen Danst toont ons de kwetsbaarheid van het leven, van de eerste schreeuw tot de laatste zucht. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in de tijd. Naast een ensemble van dertien dansers werkt Conny Janssen samen met componist en multi-instrumentalist Maartje Teussink, die met speciaal voor BROOS gecomponeerd werk live te horen is.

Vr. 25 & Za. 26 januari | 20.00 uur


Judas - Renée Fokker e.a.

Toneel

Dertig jaar lang terroriseert crimineel Willem Holleeder zijn familie. Om dit te stoppen verraden zijn zussen Astrid en Sonja hem en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Vanuit de gevangenis regelt hun broer hun liquidatie. In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op in het boek ‘Judas’. De theaterversie van Judas is een avondvullende belevenis, waarin we de Holleeders van dichtbij volgen.


"Het verhaal van Astrid Holleeder is een beklemmende theaterervaring." (Trouw, ★★★★)

Vr. 1 februari | 20.00 uur


Charkov City Opera & Ballet

Aïda

Opera

Dat liefde sterker is dan vijandschap bewijst de componist Verdi in zijn exotische opera Aïda. Het verhaal leent zich voor spectaculair theater met als hoogtepunt de ‘Triomfmars’. Toch is deze opera juist ook een intiem en ontroerend liefdesdrama. De geliefden Radames en Aïda blijven, gelijk aan Romeo en Julia, elkaar trouw tot in de dood. Waan je met het Charkov Staats Opera Theater in het oude Egypte, zie de liefde bloeien en geniet van de prachtige muziek van Verdi.

Zo. 3 februari | diverse tijden


Peutertheaterfestival

Jeugd

Op deze zondag is er van alles te doen, zodat het iedereen een onvergetelijke dag beleeft, ook voor papa’s en mama’, opa’s en oma’s of de oppas.

Tijdens het festival verandert de Stadsfoyer in een Kabouterbos vol rood-met-wit gestipte paddenstoelen en er zijn maar liefst 7 voorstellingen en een workshop!

Di. 5 februari | 20.00 uur


Groupe Acrobatique de Tanger - Halka

Circus

Acrobatiek wordt in Marokko op zeer hoog niveau beoefend en op het strand van Tanger komen al decennialang groepen acrobaten bij elkaar om te trainen, van elkaar te leren en elkaar de loef af te steken. Dat uit zo’n cultuur een imponerend gezelschap als Groupe Acrobatique de Tanger ontstond, is dan ook geen verrassing. De twaalf acrobaten, zangers en muzikanten versmelten in deze voorstelling op fraaie manier traditionele elementen met moderne circuskunst.