Start nieuwe cursussen

In januari starten weer veel nieuwe cursussen. Sommige nieuw, andere wegens succes verlengd. Bekijk hieronder een greep uit het aanbod!

Muziek en dans voor peuters en kleuters

Ook dit jaar mag je samen met je (klein)kind dansen, zingen, springen en muziek maken tijdens de cursussen Peuterdans, Peutermuziek of Kleutermuziek. Spelenderwijs gaan de kinderen aan de slag met bewegen, klappen en trommelen. Terwijl ze dat doen stimuleren we ook nog eens de muzikale ontwikkeling, het ritmegevoel, de motoriek en het taalgevoel!

Woensdag | 15.30 - 17.00 uur

Kunstig met klei (6+)

In deze editie van Atelier 3D gaan we aan de slag met klei. Wist je dat je hier hele mooie dingen mee kunt maken? Een groot beeld, een mooie vaas of een hoge toren bijvoorbeeld. In deze cursus leren kinderen de kneepjes van het vak en gaan zij werkstukken beschilderen én glazuren. Naar huis met een mooi kunstwerk dus!

Woensdag | 16.30 - 18.00 uur

Sneltreinproductie (10-13 jr)

Zoals de titel al zegt maken we tijdens deze cursus in sneltreinvaart een toneelproductie, die we gaan spelen voor publiek. Er komt een script, de rollen worden verdeeld en dan kan het repeteren beginnen! Voor deze cursus is enige ervaring met toneelspelen gewenst.

Maandag | 20.30 - 21.30 uur

Burlesque (15+)

Ooit de film Burlesque gezien met Christina Aguilera? Dat kun je nu zelf uitproberen! Tijdens de cursus Burlesque draait alles om vrouwelijkheid en sensualiteit door middel van dans. Je leert op hakken lopen, vloeiende bewegingen te maken. De les bestaat uit een uitgebreide opwarming en een danscombinatie. Vrouwen, mannen, iedereen is welkom!

Zaterdag | 10.00 - 12.30 uur

Complete Vocal Technique (16+)

Zing je in een band, in een koor of gewoon solo onder de douche? En wil je meer uit je stem halen? Dan is Complete Vocal Technique iets voor jou. In vijf weken ga je aan de slag met coach Nienke Caljouw, die het beste uit jouw stem haalt. Zo kun je eindelijk die hoge noot halen!


Weetje: docente Nienke Caljouw zong eerder met zangeres Krystl bij 3FM. Bekijk hier het fragment.

Vrijdag | 14.00 - 16.00 uur

Fotografie (18+)

Wil je eindelijk de perfecte Instagramfoto plaatsen? Of het mooiste vakantiekiekje maken? Schrijf je dan in voor de cursus Fotografie. Je leert hierin alle mogelijkheden van je camera kennen! Let op: je moet je eigen camera meenemen.

Woensdag | 14.45 - 16.15 uur

KinderDans Project (8-12 jr)

In deze nieuwe korte cursus ga je aan de slag met een choreografie. In tien lessen leer je een mooie dans die je 2 keer mag uitvoeren in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof! Helemaal compleet met kostuums, schmink en livemuziek.

Maandag | 14.00 - 16.30 uur

Potten draaien (18+)

Voor iedereen die eens potten wil draaien of de draad weer wil oppakken organiseren we een korte cursus Potten Draaien (18+). Je leert allerlei technieken en gaat naar huis met een mooie pot!

Diverse dagen & tijden

Kunstgeschiedenis &
Kunst bij de Koffie (18+)

In Kunst bij de Koffie wisselen we in ongedwongen sfeer, onder het genot van een kop warme koffie gedachten uit over kunst. Elke keer staat een ander thema centraal. Tijdens de cursus Kunstgeschiedenis (op maandag, dinsdag of woensdag) worden gedurende 10 bijeenkomsten lezingen gegeven over verschillende onderwerpen uit de kunstgeschiedenis.

Woensdag | 16.30 - 18.00 uur

ROS (55+)

Vanaf vrijdag 11 januari start weer een nieuwe editie van Rockin' Old School. De bingo eruit, de gitaar erin! Ben je 55+ en heb je zin om (weer) in een band te spelen? Meld je dan nog snel aan!

Ideeënbus

Heb je de ideeënbus al gespot op de balie van Zinder? Het volgende thema is 'les- en cursusaanbod'. Heb je ideeën of tips voor vernieuwing, verbreding óf verdieping van het les- en cursusaanbod van Zinder Educatie? Mis je iets in ons aanbod of heb je zelf een initiatief? Laat het ons dan weten door een kaartje in te vullen bij de ideeënbus.