5 tips: zingen in Zinder

Wij hebben vijf lessen, cursussen en koren voor je op een rijtje gezet. Dus wil je graag zingen in je vrije tijd? Lees dan gauw verder!

Samenspelweken

Er wordt veel samengespeeld in Zinder! Leerlingen van de afdeling pop, rock en jazz krijgen van 3 t/m 10 februari les in bandsetting. Zo komen allerlei niveaus bij elkaar én ervaren de cursisten hoe het is om samen te spelen.

Donderdag | 16.15 - 17.00 uur & 17.00 - 18.00 uur

Move voor jongens (4-12 jr)

Docent Elias Manuel barst van de energie en gaat in zijn danslessen aan de slag met ritme, muzikaliteit en tricks. Leef je lekker uit op de dansvloer!

Eens zien hoe dat er professioneel aan toegaat? Op dinsdag 19 februari komt breakdancegroep The Ruggeds naar de Agnietenhof met een hele gave show!

Zinder over Grenzen

De voorbereidingen voor de voorstelling ‘Zinder over Grenzen’ zijn gestart! Op zondag 14 april wordt deze voorstelling gespeeld in Schouwburg Agnietenhof. Docenten schrijven speciaal voor deze gelegenheid nieuwe muziek en verschillende groepen cursisten zijn al samen aan het repeteren.

De voorstelling gaat over allerlei grenzen: muziek uit alle hoeken van de wereld komt voorbij en we werken met bijzondere combinaties. Denk aan harpen met flamencodans, Turkse muziek op gitaar en saz en Roemeense muziek op klarinet.


De kaartverkoop start in maart. Houd hiervoor de website in de gaten.

Jaar van Rembrandt

Het jaar 2019 is omgedoopt tot het Jaar van Rembrandt. Daarom organiseert het Rijksmuseum een tentoonstelling door amateur- en professionele kunstenaars die werken maken geïnspireerd op Rembrandt. Een aantal van onze cursisten heeft zich al ingeschreven. Ook een werk insturen en kans maken op een plek in het Rijksmuseum? Lees hier meer >

Lezing over Rembrandt in Zinder

Het is 350 jaar geleden dat kunstenaar Rembrandt overleed en daarom zijn er tal van exposities over hem te zien door het hele land. Aan de hand van de tentoonstellingen in het Mauritshuis, het Rijksmuseum, de Lakenhal, Museum Catharijneconvent en het Fries Museum gaan we in op het leven en het werk van Rembrandt.

Zinder Barokorkest

Speel je viool, altviool of cello? Neem dan eens een kijkje bij het Zinder Barokorkest. Dit orkest bestaat uit een aantal strijkers, een klavierspeler en blazers. Naast het spelen van 18e eeuwse muziek, maken we regelmatig een uitstapje naar muziek uit de 19e of 20e eeuw.

Jeugdvoorstelling Zus van Mozart

Op zondag 10 februari staat de jeugdvoorstelling ‘Zus van Mozart’ in Schouwburg Agnietenhof. Wolfgang Amadeus – Wolfje – Mozart had een zusje, Maria Anna oftewel Nannerl. Zij was vijf jaar ouder dan hij en net zo goed een wonderkind. Toch kent iedereen Mozart en maar weinig mensen Marie Anna. Daarom besloot Daniël van Klaveren een voorstelling over haar te maken.


Jiska de Wit en Michiel Bijmans duiken in de huid van zus en broer Mozart en in alle andere personages die langskomen. Natuurlijk klinkt er ook livemuziek van Mozart, gespeeld door violist Rudolf Nottrot. Het resultaat? Een komische, sprankelende en muzikale voorstelling.

Workshop: Speel mee met... Slagerij van Kampen

Speel jij een slagwerkinstrument? Dan kun je meedoen aan de workshop ‘Speel mee met… Slagerij van Kampen’! Op vrijdag 22 februari geeft slagwerker John van Sonderen een workshop in Schouwburg Agnietenhof en studeren de deelnemers een stuk in. Als klap op de vuurpijl zetten de slagwerkers van Slagerij van Kampen de puntjes op de i en treden zij samen met de deelnemers op in de foyer van de Agnietenhof, voorafgaand aan de voorstelling van de Slagerij.

Kunstreis Berlijn

Van donderdag 25 t/m maandag 29 april 2019 gaat onze kunstreis naar Berlijn! We brengen o.a. een bezoek aan de Magdeburg en natuurlijk reizen we langs veel musea. Er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar! Aanmelden kan tot 1 maart.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram