Theater- en filmtips
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Een middag of avond naar het theater of lekker naar de film? Wij geven je graag een aantal tips!

De Nacht van Flipje

Musical

Schouwburg Agnietenhof maakt i.s.m. Homemade Productions een eigen familievoorstelling ‘De Nacht van Flipje’! Een hilarisch en ontroerende musical door professionals, én amateurs uit Tiel en de regio, vol aanstekelijke liedjes en met Flipster als superheld. Houd de website in de gaten voor meer info (ook voor audities!). De voorstelling is in seizoen 2019/2020 te zien.

Zo. 10 februari | 14.30 uur


Zus van Mozart (7-12 jr)

Jeugd

Het is 1759 en Nannerl Mozart is acht jaar oud. Ze speelt briljant piano en viool, maar dan blijkt haar kleine broertje Wolfje nog net iets muzikaler te zijn. Samen reizen de wonderkinderen met hun vader door Europa en treden overal op. Ze zijn een onafscheidelijk duo tot Nannerl op een dag niet meer mee mag. Want een meisje hoort niet op te treden. En is haar broertje eigenlijk niet het enige echte wonderkind?

Vr. 15 februari | 20.00 uur


Thomas Acda

Motel

Cabaret / Muziek

Sinds het stoppen van Acda en de Munnik broeit bij Thomas Acda het idee om een solovoorstelling te maken, maar steeds kwamen er andere interessante dingen voorbij: het schrijven van een boek en de liedteksten en muziek voorDe Marathon, de regie van twee films en de hoofdrol in musicalFiddler on the Roof. Nu komt hij terug naar de Agnietenhof, met een langverwachte eigen muzikale cabaretvoorstelling.

Za. 16 februari | 20.00 uur


Huub Stapel e.a.

De Waarheid

Toneel

Michel heeft een affaire met Alice, de vrouw van zijn beste vriend. Alice wordt verteerd door twijfel en schuldgevoel en wil alles opbiechten, maar Michel kan heel goed leven met grote leugens. Tijdens hun stiekeme weekend in Bordeaux komt de grote, hilarische maar ook pijnlijke confrontatie: moeten ze nu de rest van hun leven liegen tegen hun partners, kiezen ze voor elkaar of krabbelen ze terug?

Zo. 17 februari | 13.00 uur


Fabeltjeskrant

Film

Volg de avonturen van onder anderen Juffrouw Ooievaar, Bor de Wolf, Meneer de Raaf en Ed en Willem de Bever tijdens hun strijd in de Grote Dierenbos-spelen. Er zijn nieuwe stemmen te horen, maar Elsje Scherjon, die vanaf het eerste moment de stem van Juffrouw Ooievaar heeft ingesproken, doet dat nu ook. Niemand minder dan Armin van Buuren spreekt de stem in van het nieuwe personage DJ Wally.

Zo. 17 februari | 12.00 uur


Ensemble Lumaka

Klassiek

Ensemble Lumaka richt zich de laatste jaren vooral op muziek uit de jaren twintig en neemt je mee op een wereldreis langs klassieke componisten. Je gaat van een zondagochtendwandeling met Martinu naar een vogelparadijs met Mouquet. De Spaanse zon komt voorbij in Iberts Interludes en Granados Andaluza en je vervolgt de reis naar Oost-Europa met de Roemeense Dansen van Bartók. Laat je tot slot meevoeren door de exotische wereld van Goossens Suite voor fluit, viool en harp.

Di. 19 februari | 20.00 uur


The Ruggeds

Between Us

Dans

De internationale breakdancecrew The Ruggeds komt op dinsdag 19 februari naar de Agnietenhof in Tiel! Ze reizen al jaren samen de wereld over. In het afgelopen jaar behaalden de mannen de liveshows van het Amerikaanse tv-programma ‘World of Dance’ en stonden ze met hun vorige show in Londen, Parijs, Peking, New York en Toronto. Nu is het tijd voor een tour door Nederland!

Vr. 22 februari | 20.00 uur


Slagerij van Kampen

Muziek

Slagerij van Kampen is terug in de Agnietenhof! Het gezelschap, ooit ontstaan uit nieuwsgierigheid naar wat de wereld aan klanken te bieden heeft, brengt in Toccata da Fuga een muzikale ode aan alle volken die onze planeet zo rijk maken en de prachtige muziek die ze hebben voortgebracht. Je hoort tijdens dit theaterconcert dan ook de hele wereld samenkomen, soms groots en meeslepend, dan weer ragfijn en verstild. Lang leve de verscheidenheid!

Zo. 24 februari | 13.30 & 15.30 uur


BonteHond

Pak 'm (3-8 jr)

Jeugd

In een tv-studio willen drie presentatoren de aandacht. Twee presentatoren vechten om de microfoon, maar de derde gaat ermee heen. Dat betekent een race met een verrassende eindstreep. Het fantasievolle decor biedt veel mogelijkheden tot verstoppen, wegduiken en het betere poppenkastspel in de geest van Tom en Jerry, De Dikke en de Dunne, maar dan op Duploniveau.

Na afloop leren de acteurs hoe je jezelf kunt camoufleren zodat jij niet opvalt bij het verstoppen.

“Een groot aantal kinderen gaat gierend mee in de Tom & Jerry-slapstick” (De Volkskrant ★★★★)