Bibliotheek Rivierenland

Ook de bibliotheek organiseert verschillende activiteiten. We zetten er een aantal op een rij!


Vr. 22 februari | 15.00 uur | Zinder Zaal

Waanzinnige Boomhut-middag (laatste kaarten)

De Australische schrijver van de populaire boekenreeks De waanzinnige boomhut, Andy Griffiths, komt naar Zinder om zijn nieuwe boek De waanzinnige boomhut van 104 verdiepingen te promoten. Samen met de vertaler van de boeken, Edward van de Vendel, komt hij langs om te vertellen over De waanzinnige boomhut en kun je hem uitgebreid vragen stellen. Vooraf en na afloop van het optreden kun je in de hal van Zinder ook de boeken kopen. Bovendien blijft Andy Griffiths in Zinder om boeken te signeren. De bieb stelt een green screen op waarbij je een foto kunt laten maken alsof je in een boomhut zit, hoe cool is dat!
Na afloop staat er een glaasje limonade klaar in Zinder Café.

Ma. 25 februari | 13.00 - 14.30 uur | Bibliotheek

Klooimiddag Medialab Tiel: Fotostrip maken

In de voorjaarsvakantie is er weer een klooimiddag in het Medialab voor kinderen. Dit keer kun je zelf de hoofdrol spelen in een winterse fotostrip. Het stripverhaal maak je met zelfgenomen foto’s in een winterse omgeving. Na afloop neem je je eigen stripverhaal mee naar huis!

Do. 28 februari | 14.00 - 15.30 uur | Bibliotheek

Klooimiddag Medialab Tiel: Maak je eigen krijtbord

We gaan weer lekker klooien in het Medialab, dit keer onder leiding van een echte kunstenares: maak je eigen krijtbord. Met schoolbordverf schilder je jouw eigen krijtbord. De rand kun je versieren met papiermozaiek en decoratiemateriaal. Ook hangen we knijpers aan het bord zodat je hier thuis mooie foto’s of leuke kaartjes aan op kunt hangen. Een krijtje aan een touw zorgt ervoor dat je er altijd direct op kunt schrijven of tekenen. Leuk om te doen maar ook om in jouw kamer op te hangen!