ZINDER EDUCATIE

START THEORIELESSEN & EDUCATIEPROJECT DE NACHT VAN FLIPJE

Start theorielessen

Dit schooljaar doen weer ruim 100 kinderen, jongeren en volwassenen muziekexamen op vier verschillende niveaus: A, B, C en D. De muziekexamens bestaan uit twee delen: een praktijkexamen, waarin je een stuk speelt en een theorie-examen, waarin wordt gekeken of je voldoende weet over noten, ritmes, toonladders etc. en of je gehoor is ontwikkeld.


Ter voorbereiding op de theorie-examens in maart 2019 bieden wij lessen over muziektheorie. Deze lessen beginnen in januari, op maandag 6 januari 19.30 uur (C en D) en vrijdag 13 maart om 18.30 uur (B). Deelname is gratis voor leerlingen van Zinder Educatie. Je leert van alles over maat, ritme, toonladders, tempo, etc. Het voornaamste onderdeel vormt training van het gehoor. Goed luisteren is het allerbelangrijkste bij muziek maken en het helpt je bij het musiceren als je oren goed ontwikkeld zijn.

Heb jij interesse om deel te nemen aan examens en theorielessen? Overleg met je docent.

Talentklas

Op deze dag vinden ook audities plaats voor de talentklas. Als je in overleg met je docent mee wil doen in de talentklas, kom je in aanmerking voor extra lessen en samenspeel- en optreedmogelijkheden. Je moet dan wel laten horen dat je over voldoende talent beschikt.

Educatieproject De Nacht van Flipje

Na de herfstvakantie zijn 300 leerlingen gestart met twee informatieve, (inter)actieve én creatieve videolessen, waarin een breed aantal onderwerpen op humorvolle wijze werd behandeld. Van de Betuwe als fruitregio, met duurzame fruittelers aan het woord tot fruitige spreekwoorden (“een appeltje met iemand te schillen hebben”) en hoe je zelf een appel graveert tot fruitig kunstwerkje. En nog veel meer denk- en discussieopdrachten die de leerlingen niet snel zullen vergeten.


Dit alles in het kader van de familiemusical De Nacht van Flipje die van vrijdag 20 t/m zondag 29 december te zien is in Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof. Zinder Educatie had een grote rol in het ontwikkelen van dit project.