Theater- en filmtips
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Een middag of avond naar het theater of lekker naar de film? Wij geven je graag een aantal tips!

Do. 13 november | 20.00 uur


Christmas with Anúna

Klassieke muziek

Het internationale topkoor Anúna brengt loepzuivere engelenzang, ritmische songs en meditatieve gregoriaanse liederen ten gehore, waarbij de zangers en zangeressen vaak de interactie met het publiek opzoeken. Met klassiekers als ‘Silent Night’, ‘Away In A Manger’ en andere sfeervolle, traditionele liedjes, afgewisseld door eigentijds werk.

Zo. 16 december | 14.30 uur


De Jokkebrokker

Jeugd (6-10 jr)

De Jokkebrokker is een absolute aanrader voor iedereen die van goochelen en magie houdt. Na afloop kunnen kinderen ook zelf aan de slag in de goochelworkshop.

Zo. 16 december | 12.00 uur


Ella van Poucke

Klassieke muziek

Cellist Ella van Poucke soleerde onder meer met het Nederlands Philharmonisch Orkest en de Kamer Philharmonie van Mainz en speelde op talloze festivals. Nu komt het jonge talent naar de Caeciliakapel en speelt werken van J.S. Bach, Cassado en Alfredo Piatti.

Di. 18 & Wo. 19 december | 20.00 uur


Expeditie Eiland

met Ferry Doedens e.a.

Musical

Expeditie Eiland is een spannende en komische musical met een vette knipoog naar het tv-programma ‘Expeditie Robinson’. Drie totaal verschillende gezinnen doen mee aan ‘Expeditie Eiland’. Ze leggen hun lot in handen van presentator Ruud en strijden voor de grote hoofdprijs: het eiland en een geldbedrag van één miljoen euro!

Za. 22 december | 20.00 uur


Ellen ten Damme

Paris - Berlin

Muziek

Samen met haar achtkoppige band geeft Ellen ten Damme een muzikale ode aan de chansonniers en topentertainers van de vorige eeuw. Denk aan Edith Piaf, Bertolt Brecht, Kurt Weill, Yves Montand, Brigitte Bardot en Marlene Dietrich. Met veel geweldige muziek uit de jaren ’20 dus, maar ook met repertoire uit de jaren ’40, ’50 en muziek van nu. Dans, zing en vier de liefde en het leven!

“Een exercitie van wederzijdse liefde.” (Dagblad van het Noorden ★★★★)

Do. 27 december | 20.00 uur


Lisa Loïs sings: Adele

Muziek

Adele is een van de succesvolste artiesten van dit moment, met prachtige songs als ‘Chasing Pavements’, ‘Someone Like You’ en ‘Hello’. Ook Lisa Loïs is groot fan. Na een uitverkochte tournee langs de Nederlandse poppodia komt de zangeres met Lisa Loïs sings: Adele naar de Agnietenhof en brengt ze met een zeskoppige band een ode aan de Britse superster.

Vr. 28 december | 20.00 uur


The African Mamas

Christmas under African skies

Show

The African Mamas vullen de koude en donkere dagen van december met kleur en warmte in een bijzondere kerstspecial. Met prachtige Afrikaanse traditionals, ontroerende a-capellaliederen, swingende gospel en wereldwijd bekende kerstklassiekers roepen deze topzangeressen de donkere dagen onverbiddelijk een halt toe. Wie maalt er nog om een witte kerst als er zo’n hartverwarmende Afrikaanse kerst voor de deur staat?

Wo. 2 & Do. 3 januari | 20.00 uur


Jon van Eerd

Musical

Jon van Eerd, de meester van de lach, is terug! Hij combineert in zijn nieuwe stuk weer dwaze verwikkelingen en gierende dialogen met prachtige shownummers. In deze muzikale komedie wordt Charley gedwongen zich voor te doen als een charmante tante om twee jonge stellen uit de brand te helpen. Je verlaat het theater schaterend en de liedjes zing je nog lang in je hoofd mee.

Za. 5 januari | 20.30 uur


Bohemian Rhapsody

Film

De film Bohemian Rhapsody is een ode aan Queen, aan de muziek van de legendarische Engelse rockgroep en aan hun uitzonderlijke zanger Freddie Mercury. Tot op de dag van vandaag worden dromers, muziekliefhebbers en buitenstaanders geïnspireerd door de muzikale erfenis die Queen ons heeft nagelaten.