Wintercursussen


Vanaf eind januari 2021 organiseren we korte wintercursussen voor jong en oud!

Voor kinderen

image

Peuterdans (2-3 jr)

Samen ontdekken we het fantasierijk bewegen op muziek. Deze cursus is een eerste kennismaking met verschillende manieren van bewegen via allerlei spel- en dansvormen. Samen met mama, papa, opa, oma of de oppas vooral dansplezier maken. Iedere les is een (beweeg)feestje!

2+ | woensdag 9.30 - 10.15 uur | vanaf 27 januari 2+ | zaterdag 9.15 - 10.00 uur | vanaf 30 januari 3+ | woensdag 10.15 - 11.00 uur | vanaf 27 januari 3+ | zaterdag 10.00 - 10.45 uur | vanaf 30 januari

image

Peuterkunstmenu (2-4 jr)

Samen met je peuter lekker creatief bezig zijn in vier verschillende kunstsmaken. Op het PeuterKunstMenu staat dans, muziek en theater en mag je aan de slag in het beeldend atelier. In vier blokjes van drie lessen maak je kennis met het veelzijdige aanbod van Zinder Educatie. Voor peuters en hun (groot)ouders die niet kunnen kiezen en graag nog even willen kunstproeven.

zaterdag 9.15 - 10.00 uur | start in januari

image

Kleuterkunstmenu (4-6 jr)

Tijdens het KleuterKunstMenu wordt je kleuter uitgedaagd om te experimenteren en creatief en actief bezig te zijn. De kleuters proeven in drie lessen van de kunstdisciplines theater, muziek en dans en gaan aan de slag in het beeldend atelier. Een speciaal menu voor kleuters die willen proeven van verschillende smaken. Je mag als (groot)ouder ook meedoen met je (klein)kind.

zaterdag 10.00 - 10.45 uur | vanaf 9 januari

image

Theater Basisklas (6-8 jr)

Heb jij ook zoveel fantasie? In de Theater Basisklas leer je wat een toneelspeler doet door veel te spelen en naar anderen te kijken. Dat is nog niet alles: je mag ook zelf toneelstukjes maken! Aan het eind van de cursus kunnen je ouders en je andere fans je zien optreden in een open les.

zaterdag | 10.00 - 10.45 uur | vanaf 30 januari

image

Atelier 2D: Dieren en mensen tekenen & schilderen (6-9 jr)

Tijdens deze module leren kinderen hoe je een dier of mens tekent en schildert. Ze leren goed te kijken en oefenen door het gewoon veel te doen!

Kies bij het inschrijven voor module 3.

donderdag 15.30 - 17.00 uur | vanaf 28 januari

image

Atelier 3D: Alles met klei (6-10 jr)

Als een kunstenaar ga je werken met klei. Nooit eerder met klei gewerkt? Dan krijg je eerst een paar opdrachten om de techniek in de vingers te krijgen. Al snel kun je dan de mooiste dingen maken. Behalve verschillende technieken leer je mooi decoreren en goed kijken zodat je werkstuk helemaal naar je zin wordt! Alles van klei wordt geglazuurd en gebakken.

zaterdag 10.00 - 10.45 uur | vanaf 1 februari

image

HipHop voor KidZ (8-12 jr)

Op vrijdagmiddag dans je voortaan vol energie, met ritme, op coole muziek en oefen je dansjes en tricks. Leef je lekker uit in deze superleuke dansles van Fiona. Voor alle kids, dus voor stoere boys én girls! HipHop, don't stop!

vrijdag 16.00 - 17.00 uur | vanaf 29 januari

image

Theater Sneltreinproductie (9-12 jr)

De naam van de cursus zegt het al: we maken in sneltreinvaart een toneelproductie, die we gaan spelen voor een publiek. Er komt een script, de rollen worden verdeeld en dan kan het repeteren beginnen!

zaterdag 10.45 - 12.00 uur | vanaf 30 januari

image

Introcursus instrument of zang (8-12 & 12-20 jr)

Wil je graag beginnen met muziekles, maar twijfel je nog over het instrument? Tijdens deze introcursus maak je in tien lessen (volwassenen vijf lessen) kennis met één instrument. Je krijgt van Zinder Educatie het muziekinstrument te leen. Als je de introductiecursus hebt gevolgd, kun je vast makkelijker een keuze maken.

Op afspraak

Voor jongeren

image

3D-ontwerpen (10-14 jr)

Tover je 2D-ontwerpen om tot 3D-creaties. In vijf lessen leer je hoe je je tekeningen tot leven brengt met een 3D-pen en ontdek je wat je allemaal kunt maken met een 3D-printer. Maar hoe ontwerp je eigenlijk iets in 3D? Hoe print je iets uit de losse pols? We onderzoeken welke technieken hierbij komen kijken en laten onze fantasie de vrije loop bij het maken van de mooiste creaties! Kies bij het inschrijven voor module 3.

vrijdag | 16.30 - 18.00 uur | vanaf 5 februari

image

Burlesque (15+)

Voel je mooi en krachtig, ontwikkel zelfvertrouwen en je eigen unieke stijl in een ontspannen sfeer. De focus ligt op het uitdrukken van je lichamelijke sensualiteit door middel van dans. We starten met een uitgebreide opwarming en gaan dan aan de slag met een danscombinatie.

maandag 19.30 - 20.30 uur | vanaf 25 januari

image

Theater Talentklas (12-20 jr)

De Theater Talentklas is speciaal voor de spelers die wat meer uitdaging willen. Voor deze cursus moet je dan ook eerst auditie doen. Daarna zetten we onze tanden in een mooi script, waarmee we een voorstelling gaan maken. Een aanrader voor zij die stiekem dromen van een acteercarrière.

zaterdag 15.00 - 16.30 uur | vanaf 30 januari

image

Muziekproductie (11+)

In deze cursus maak je kort kennis met elektronische muziek, zodat je daarna zelf verder kunt experimenteren. Maak een drumbeat, ontwikkel je eigen sounds of componeer een compleet eigen nummer. Je laptop is je muziekstudio en docent Adinde Ringel laat je de mogelijkheden zien en horen.

Ook voor volwassenen!

donderdag | tijd en startdatum op afspraak

image

Masterclass Film (11-18 jr)

In deze korte cursus van vijf lessen gaan we ons bezighouden met filmacteren. Wat maakt acteren voor een camera bijvoorbeeld anders dan acteren op een podium? We gaan aan de slag met inleving, incasseren, reageren en realistisch acteren.

woensdag 17.30 - 18.45 uur | vanaf 27 januari

Voor volwassenen

image

Keramiek: potten draaien

In deze cursus krijg je al snel de smaak te pakken van het echte pottenbakken. We gaan kommen, vazen en kannen draaien. Je leert centreren, afdraaien, oren trekken en je werkstukken eenvoudig decoreren. Voor meer ervaren draaiers is er begeleiding op maat. De mooiste werkstukken krijgen een laagje glazuur en worden gestookt.

maandag | 13.30 - 15.30 uur | vanaf 1 februari

image

Foto in beweging

Een foto die beweging suggereert, wordt vaak afgekeurd, maar kan heel interessant zijn. In drie lessen komt beweging in verschillende vormen in de fotografie aan bod en ga je hier zelf mee aan de slag. Laat je verrassen! Neem je eigen fotocamera mee.

zaterdag 11.00 - 13.00 uur | vanaf 30 januari

image

Kunstgeschiedenis

Drie keer per week organiseren we lezingen over diverse onderwerpen uit de kunstgeschiedenis. Een specialist neemt je mee in een bepaalde stijlperiode, naar een kunstwerk of een kunstenaar of diept een thema uit. De lezingen sluiten vaak aan bij een actuele tentoonstelling.

image

Kort op vrijdag: modern

Start je weekend met een avondje lekker dansen! Dit keer gaan we voor Moderne Dans. In tien lessen maak je kennis met allerlei onderdelen uit de moderne dans: floorwork, contemporary en ander mooi materiaal.

vrijdag 18.45 - 20.00 uur | vanaf 29 januari

image

Dansproductie

Zinder DansProductie is er voor dansers die het heerlijk vinden om na tien repetities met een mooi dansstuk in een voorstelling te staan. Samen met de choreograaf lekker creatief en hard werken om het beste uit jezelf en de choreografie te halen!

vrijdag | 20.00 - 21.30 uur | vanaf 29 januari

image

Masterclass Film

In deze korte cursus van vijf lessen gaan we ons bezighouden met filmacteren. Wat maakt acteren voor een camera bijvoorbeeld anders dan acteren op een podium? We gaan aan de slag met inleving, incasseren, reageren en realistisch acteren.

woensdag | 18.45 - 20.00 uur | vanaf 27 januari