KOPPEN & PORTRETTEN

Met dank aan alle cursisten die door de jaren heen deze mooie werkstukken hebben gemaakt! Dankzij hen is deze expositie tot stand gekomen.

Cursisten Keramiek en Atelier 3D o.l.v. Joan Tesser Techniek: handvormen en reliëfs

Gedecoreerd met engobes en/of glazuren. Sommige werkstukken moeten nog geglazuurd worden.

Docente Joan Tesser over de Beeldende kunstlessen:

"Ik vind het geweldig dat ik mensen mag lesgeven en hen kan begeleiden, meezoeken, nieuwe mogelijkheden kan aanbieden en soms kan verleiden tot een stapje verder, een treetje hoger en zichzelf laten verrassen!

Ook ik ben nog elke keer onder de indruk door de schoonheid, diversiteit en eigenheid van wat er gemaakt wordt. Die fijne en inspirerende samenwerking met cursisten, die mis ik. Ik verheug mij erop de cursisten weer te zien en de lessen in levende lijve te geven!"

Docente Joan Tesser over de werken:

"De levensechte portretten die je ziet zijn geboetseerd en later uitgehold, zodat ze gestookt konden worden. Enkelen zijn daarna ook geglazuurd.

Andere koppen zijn juist met stukjes klei hol opgebouwd, zoals de dame met de lichtblauwe hoed en de kop tussen twee vazen (scrol verder naar beneden). Dit vraagt een andere technische vaardigheid en een goed gevoel voor klei."

"Soms maken we werken geïnspireerd op een thema of op een werk van een beeldend kunstenaar. Dan speelt fantasie een verrassende rol. Bij de kop die is gemaakt met vierkante, rechthoekige en driehoekige plaatjes klei, ligt de nadruk het meest op de compositie. Textuur, structuur en kleur kunnen extra uitdrukking geven aan het beeld en maken het nog meer persoonlijk.

De zeven tegels hierboven zijn zelfportretten in reliëf, gemaakt en geglazuurd door kinderen uit de cursus Atelier 3D."