Theater- en filmtips
Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof

Een middag of avond naar het theater of lekker naar de film? Wij geven je graag een aantal tips!

Zo 31 maart | 11.00 uur


At Eternity's Gate

Film

Regisseur Julian Schnabel toont met zijn nieuwe film een impressionistische kijk op de Arles periode van Vincent van Gogh. Willem Dafoe kruipt in de huid van Van Gogh en met zijn doorleefde gelaatstrekken is hij de gedroomde vertolker.


"Toeschouwer wordt soms eventjes zelf de kunstenaar" (★★★★ NRC)

Wo 3 april | 20.00 uur


Ballet Black & White

De Dutch Don't Dance Division

Dans

Voor de jonge topdansers van De Dutch Don’t Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong & Thom Stuart een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbijraast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van onder andere de internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe.

Vr 5 april | 20.30 uur


A Star Is Born

Film

De aan lager wal geraakte country-ster Jackson (Bradley Cooper) ziet een optreden van Ally (Lady Gaga) en is overdonderd. Ally heeft echter haar droom om door te breken opgegeven. De twee vallen voor elkaar en Jack moedigt haar aan om haar plek in de spotlights op te eisen. Als dit lukt, heeft Jack steeds meer moeite om in haar schaduw te staan. Met het nummer ‘Shallow’ won A Star Is Born een Oscar voor Beste Originele Lied.

Za 6 april | 19.30 uur


Theater Terra

Aladdin (6-99 jr)

Jeugd / Musical

Vorig jaar was Theater Terra in de Agnietenhof met de familiemusical De Kleine Zeemeermin, nu is het de beurt aan het wereldberoemde sprookje van Aladdin. Dit lefgozertje probeert in een betoverde stad een mooie Arabische prinses uit handen van een boze tovenaar te redden. Hij krijgt gelukkig hulp van de geest uit een magische wonderlamp.


“Dit is een musical waar Theater Terra ijzersterk in is.” (★★★★★ Musicalsites.nl)

Di 9 april | 20.00 uur


Jakop Ahlbom Company

Le Bal

Show

Jakop Ahlbom laat zich inspireren door Ettore Scola’s film ‘Le Bal’ uit 1983 en zet zijn herkenbare mix van mime, dans, slapstick, livemuziek, special effects en vervreemdende, poëtische elementen in om te laten zien hoe onvermijdelijk het veranderen van de tijd is.


In deze voorstelling zie je het danslokaal van Le Bal, waar mensen komen en gaan, op zoek naar liefde, gezelschap en vertier. De jaren verstrijken, maar het danslokaal blijft bestaan en verandert mee met de tijd. Reis mee van 1918 tot 2018. Alamo Race Track gaat ook mee en speelt wereldhits uit die tijd.

Di 16 april | 20.00 uur


Cape Town Opera Chorus

African Passion

Opera

De winnaar van de Internationale Opera Award voor Chorus of The Year (2013) komt terug naar Tiel! Het Cape Town Opera Chorus brengt, met maar liefst achttien zangers en zangeressen, een op Pasen geïnspireerd programma ten gehore:African Passion, met daarin delen van de Matthäus Passion verwerkt.

Di 23 april | 20.00 uur


Yamato

Passion

Muziek / Show

De Japanse Taiko-drumgroep YAMATO toert over de hele wereld en doet ook de Agnietenhof aan. Stel je een grote Taiko-drum voor van meer dan 500 kilo, met daaromheen talloze andere Taiko, elk met een eigen vorm en een eigen karakter. Om een show als deze weg te geven, trainen de drummers van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Hier zijn niet alleen kracht en spieren, wilskracht en uithoudings- vermogen voor nodig. Ook passie speelt een belangrijke rol. En laat dat nou net de titel zijn van deze nieuwe voorstelling.

Di 23 april | 20.30 uur


Lazzaro Felice

Film

Wanneer de jonge edelman Tancredi hulp vraagt aan de goedgelovige Lazzaro bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering, ontstaat er een bijzondere band tussen de twee. Hun uitzonderlijke vriendschap zorgt voor een opmerkelijke verplaatsing in tijd en ruimte. 

Alice Rohrwachter (Le Meraviglie) regisseerde de film en schreef het scenario waarvoor ze in Cannes de prijs won voor het Beste Scenario. 

Vr 26 april | 20.00 uur


De Verleiders

#niksteverbergen

Toneel

Dat is hoe velen van ons denken over het gebruik van onze privégegevens door handelaren in big data. Dat moet veranderen, vinden DE VERLEIDERS. Daarom richten ze hun vlijmscherpe pijlen in #niksteverbergen op de Facebooks, Apples en Googles van deze wereld. Deze techbedrijven hebben een ongekende macht en weten alles van ons. Het schrikbeeld van Orwells ‘1984’ is anno nu de verontrustende realiteit. Zonder dat we er erg in hebben. Zonder dat we het erg vinden!