RECEPT

Pompoensoep

Heb je de pompoensoep in Zinder Café wel eens gegeten? Omdat het café nu een tijdje dicht is, geven we je graag het recept. Zo kun je dit toppertje thuis eten tijdens de lunch of als voorgerecht.

Ingrediënten

1 pompoen 1 rode ui 1cm gember 3 teentjes knoflook 2 blokjes groentebouillon 1 tl cayennepeper 2 tl kerriepoeder 1tl komijnpoeder Stukje roomboter om in te bakken

Bereiding

1. Snipper de ui en knoflook en snijd de gember in stukjes. 2. Was de pompoen en snijd in stukken van ongeveer 2 cm. Tip: verwarm de pompoen eerst 20 min in de oven, dan kun je deze makkelijker snijden. 3. Fruit de ui, knoflook en gember in de roomboter op laag vuur. 4. Doe de pompoen, cayennepeper, kerriepoeder en komijnpoeder erbij. 5. Voeg ongeveer 700 ml water toe (zorg ervoor dat de pompoen net onder water staat), verkruimel de bouillonblokjes boven de pan en breng aan de kook. 6. Zet na 20 minuten koken het vuur uit en pureer de soep met een staafmixer glad.