Eindelijk live!

Zinder Podium zorgt voor nieuw talent, oude rotten en toffe concerten. Zo laat Desert Rose liedjes horen van hun eerste EP, staat bij het Open Podium nieuw talent in de schijnwerpers en speelt Metiellica met een 70-koppig harmonieorkest Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof plat!

Zinder Sessies: Desert Rose

donderdag 21 april | Zinder Zaal | 20.00 uur

Desert Rose mogen we ondertussen wel de huisband van Zinder noemen! Tijd om deze vijf jongens een eigen podium te geven tijdens een Zinder Sessie. De band Desert Rose is in 2018 ontstaan in het hartje van de Betuwe. Vijf schoolvrienden met allemaal een grote passie voor muziek besloten samen een band op te richten. Inspiratie halen de jongens uit Doe Maar, John Mayer, The Doors, Oasis en BB King. Sinds 2020 schrijven ze ook hun eigen nummers. De eerste single Annemarie kwam in oktober 2020 uit. Het nummer heeft een herkenbaar, maar toch nieuw geluid. Met een strak ska-ritme, een tekst die gaat over jeugdliefde en een hoog meezinggehalte is dit één van de populairste nummers van Desert Rose. De jongens hebben de afgelopen tijd niet stil gezeten. Op 11 december 2021 kwam hun debuut EP Reflections uit. Door te experimenteren met geluiden uit de jaren ’80 en Engelse teksten hebben de jongens nieuwe nummers zoals Magical en Posters geschreven. Wil je de nieuwe nummers live horen? Scoor dan snel je tickets en kom op donderdag 21 april naar Zinder Sessie met Desert Rose!

Open Podium 9

vrijdag 20 mei | Zinder Zaal | 19.30 uur

Op vrijdag 20 mei organiseren we alweer het negende Open Podium in Zinder. Na zes succesvolle live edities en twee online edities kan een negende Open Podium niet uitblijven. We geven talent in de dop graag de kans zich te presenteren voor een groter publiek. Ben jij tussen de 12 en 23 jaar en kun je goed zingen, dansen of acteren? Of heb je een ander talent? Meld je dan vóór 9 mei aan en wie weet treed jij binnenkort op in Zinder! Aanmelden voor het Open Podium is gratis.

Metiellica & Harmony: ONE

zaterdag 28 mei | Schouwburg & Filmtheater Agnietenhof | 20.00 uur

Klassiek versus metal, maar samen ONE

In 1999 nam Metallica het succesvolle livealbum S&M op met een groot symfonieorkest. Bijna twintig jaar later gaf de Tielse coverband Metiellica een fantastisch optreden in Zinder en dat smaakte naar meer. Gekscherend werd er na afloop geroepen: “De volgende keer geven we een volledig concert met orkest”. Zo gezegd, zo gedaan! Op zaterdag 28 mei 2022 staat er een 70-koppig harmonieorkest o.l.v. dirigent Arjan Gaasbeek samen met Metiellica-bandleden Maarten Willemsen, Fabian van der Linden, Tim Damhuis en René van Diessen op het podium van de Rabozaal in de Agnietenhof.