Greep uit het aanbod

Atelier 2D | 2D Animatie | 6-9 jr

Camera klaar? Actie! Bij de module Animatie maak je je eerste echte korte tekenfilm. Eerst bedenk je waar je filmpje over moet gaan en dan ga je aan de slag met verschillende tekeningen. Zijn je tekeningen klaar? Dan worden die met behulp van een tablet omgetoverd tot een filmpje.

Start: woensdag 13 april Tijd: 15:30 - 17:00 uur

Atelier 2D | Insecten | 10-14 jr

Insecten heb je in vele soorten en maten: vlinders, spinnen, kevers, bijen en nog veel meer! Met hun poten, vleugels, dekschildjes en prachtige kleuren zijn zij een vrolijk onderwerp om te schilderen. Je leert stap voor stap hoe je dit kunt doen, heel gedetailleerd of juist lekker grof.

Start: dinsdag 10 mei Tijd: 16:00 - 17:30 uur

Theaterspecial | Fysiek acteren | 12+ jr

Wil jij graag je skills als acteur weer opfrissen of wil je juist je kennis verdiepen en verbreden? Dan is deze cursus echt iets voor jou. In een paar lessen ga je samen met docent Marije en andere acteurs lekker even aan de slag om daarna te kunnen stralen in welke productie dan ook!

Start: zaterdag 28 mei Tijd: 10:45 - 12:00 uur

Trompet & andere koperen blaasinstrumenten | 9-101 jr

Ben jij wel in voor een uitdaging? Dan is de trompet misschien iets voor jou! Er komt veel techniek bij kijken en je bent nooit uitgeleerd. Trompet is het meest gangbare koperen blaasinstrument, maar je kunt je ook aanmelden voor cornet, trombone, tuba, bariton of hoorn.

Start & tijd: op afspraak

Dwarsfluit | 8-101 jr

Heb jij wel eens muziek gemaakt door over de opening van een (half) lege fles te blazen? Dat kun je vergelijken met het spelen op een dwarsfluit. Dit instrument heeft een eigen en uniek geluid. Je hoort het in orkesten, maar ook alleen kun je dwarsfluitmuziek spelen. En het instrument past vast bij jouw muziekstijl, want je kunt dwarsfluit spelen in zowel pop als klassieke muziek.

Start & tijd: op afspraak

Drums & slagwerk | 8-101 jr

In muziekstijlen als rock, reggae, jazz, funk, punk, soul, hiphop en singer-songwriter heeft de drummer een belangrijke rol. Jij speelt namelijk de beat die bepaalt of een nummer lekker aanvoelt. In deze cursus krijg je drumles van professionele drummers. Zij leren je hoe je moet drummen en laten je ontdekken welke rol je speelt in een band, hoe je goed kunt begeleiden en hoe je swingende fills speelt.

Start & tijd: op afspraak

Klarinet | 9-101 jr

Wil je een blaasinstrument leren bespelen? De klarinet heeft een warm geluid en komt veel voor in orkesten, in de harmonie en de jazzmuziek.

Start & tijd: op afspraak

Saxofoon | 8-101 jr

“Fluisteren, kakelen, sissen, schreeuwen, piepen en hijgen. Praten, zelfs. Dat is heel gewoon, met een saxofoon" (tipboek Saxofoon). Het is wel duidelijk dat je met een saxofoon heel veel tonen kunt maken. Het meest bekend is dit instrument vanuit de jazzmuziek, maar ook in andere muziekstijlen kun je met de saxofoon uit de voeten. Je begint meestal op een altsaxofoon en kunt daarna doorgaan in andere soorten zoals de sopraan of bariton saxofoon.

Start & tijd: op afspraak

Kunstreis Friesland

Ga je graag op reis, maar geniet je nóg meer als je niets hoeft te regelen? Ga dan eens met ons mee op kunstreis of -excursie! We bezoeken altijd een mooie stad en onze beeldende kunstprofessionals maken een keuze uit de vele musea en kunstprojecten. Onze formule: goede voorbereiding vooraf en veel vrijheid tijdens de reis of excursie. Genieten staat voorop!

Datum: zaterdag 11 juni

Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt

Wil je kind graag bij ons op les maar is het lesgeld een probleem? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het fonds is er voor mensen met een uitkering, voor zzp’ers met te weinig opdrachten of wanneer je geldzorgen hebt. Het fonds betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar het lesgeld en de huur van een instrument.